Foto: AP Photo/Brett Davis

Trej Jang ima iza sebe sjajnu partiju u pobedi Atlante nad Vašingtonom, a za Nova.rs je govorio o Bogdanu Bogdanoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Nejt Mekmilan je kao novi trener Atlante promenio uloge i dozirano ih rasporedio svim igračima, što je bio pun pogodak i protiv Vizardsa.

Bilo je 125:124 za Atlantu, a Jang je bio strelac 36 poena, Kolins je dodao 28, naš Bogdan Bogdanović 25 uz čak sedam trojki iz 12 šuteva.

Ranije se sve vrtelo oko Janga i mogao je da šutira kada mu padne na pamet, igralo se anarhično, što je korigovao Mekmilan.

Rezultat je borba za četvrto mesto na Istoku, što bi Atlanti donelo prednost domaćeg terena na startu plej-ofa.

Fasciniran je posle Vašingtona bio Bogdanom, vezuje ih i prethodna istorija loših klupskih rezultata uz dobre individualne partije. Bogdan je tavorio u Kingsima, Jang u Atlanti, pa je dolazak Srbina u Hokse bio idealan.

„Mislim da je najbolja stvar kod njega to što je veliki takmičar. Možemo da izađemo i ne gledamo stvari lično, obojica smo takmičari i hoćemo da pobedimo. On je igrao dobro ali nije pobeđivao, isto je i sa mnom i lepo je imati nekog takvog u bekovskoj liniji“, rekao je Jang.

Bilo je reči i o Kobiju Brajantu.

Foto:Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

„Za mene i našu generaciju, Kobi je bio naš Džordan. Svi pričaju o Džordanu, počevši od mog oca. Gledali su kako igra na poludistanci i sve ostalo, a Brajant je bio moj Džordan i sve što je radio na terenu i van njega, trudio se da bude kao Džordan i zato je njegova zaostavština nedodirljiva i živi uvek“.

Pitanje Nova.rs bilo je da li je očekivao da će se posle nezgodne povrede kolena Bogdanović vratiti u ovakvoj formi i sa ovakvim procentima šuta za tri.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

„Definitivno sam očekivao ovo, jer vidim kako trenira svakog dana. Šutira, mnogo šutira i na treninzima to radi. Znao sam da će se vratiti i da njegov šut neće otići ili nestati. Nisam se brinuo da će raditi ovo što radi sada“, rekao nam je Jang.

Trej i Bogdan su rastužili Rasela Vestbruka, oduzevši mu pobedu u 182. utakmici sa tripl-dablom, čime je Rasel ispisao NBA istoriju kao rekorder ispred Oskara Robertsona.

Bogdanovića je posebno pohvalio trener Nejt Mekmilan, koji je na pitanje Nova.rs objasnio kako je Bogdana preporodio šuterski.

Nisu ni komentatori ostali ravnodušni na Bogdanovu igru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare