Foto: Reuters/Joe Giza/Guliver

Autor na zvaničnoj internet prezentaciji NBA lige za špansko govorno područje Huan Esteves je objavio tekst u kom kritikuje autore filma "Poslednji ples" zbog odnosa prema Toniju Kukoču.

On je naveo da gledaoci serije u produkciji ESPN neće moći da shvate koliko je hrvatski košarkaš bio važan za šampionsku generaciju Čikago Bulsa.

„Zbog Pipenove povrede i Rodmanovih problema Kukoč je postao važan član prve petorke. Ali se to u prve četiri epizode serijala ne vidi. On je u najboljem slučaju prikazan kao statista. Oni koji su to zaista bili, Skot Burel i Bil Venington, češće su u kadru od Kukoča“, naveo je Esteves.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je dodao, izostavljanje Kukoča nije slučajno.

„On nikada nije smatran elitnim članom Bulsa jer ga je Majkl Džordan smatrao „Džerijevim dečakom“, zato što je Kukoča u tim doveo omraženi generalni menadžern Džeri Kraus. Džordan je smatrao i da se Kukoč ne trudi dovoljno, pa je on tretiran u Bulsima kao studijski muzičar, najamnik koji je slabije plaćen da bi se album snimio i nikada ne postane legitimni član benda, a kamoli zvezda“, dodaje Esteves.

Autor piše da je Kukoč bio majstor igre u napadu i da je bio ispred svog vremena.

„Govorimo o čoveku koji je mogao da igra na obe krilne pozicije, sa visinom od 208 centimetara je imao nestvarnu kontrolu lopte, osećaj za igru, za dodavanje i sjajan šut iz daljine“, opisuje Esteves.

Kako je naveo, Kukoč je po učinku bio u društvu legendi poput Dejvida Robinsona, Šakila O’Nika, Hakima Olajdžuvona, Arvidasa Sabonisa, Patrika Juinga, ali oni nisu delili loptu sa Džordanom…

„Napredna statistika pomaže da se shvati koliko je Kukoč bio važan tokom tri sezone. Bio je strašan dodavač… Tokom poslednje sezone je konačno ušao u petorku, čak i kada su Pipen i Rodman bili spremni za igru. Sve utakmice finala i konferencije i lige je startovao. Mora se znati da se dinastija Bulsa završila sa Rodmanom na klupi, a sa zaboravljenim Kukočem na parketu… Velika nepravda za Kukoča. Teško da je od njega bilo boljeg plesača, ali često nije imao sa kim da pleše“, zaključio je Esteves.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare