Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dejan Tomašević je otišao sa mesta generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije "ničim izazvan" pre nešto više od godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ

U intervjuu za Sport Klub Tomaševiću je bilo lakše da sa solidne vremenske distance govori zašto se spakovao i napustio KSS. Da li je bilo teških reči sa predsednikom Predragom Danilovićem, koji je nedavno načeo drugi četvorogodišnji mandat.

„Nisam od onih koji se svađaju, padaju u vatru. Nije bilo nesuglasica. Zar čaršija ne bi već napravila tv serijal da su mogli da čuju bilo kakav šum iz košarkaškog saveza. Neposredni povodi za takav potez je to što nisam izabran za predsednika FIBA Evrope, ali i neuspeh seniora na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. Malo sam se i umorio posle skoro decenije rada u Savezu. Sa saradnicima sam obavio misiju, stabilizaciju KSS, nisam više imao razloga da ostajem“, rekao je Tomašević.

Planovi o karijeri u krovnoj košarkaškoj organizaciji, takođe su pukli kao mehur od sapunice.

„U kratkom periodu sam isplivao kao jedan od kandidata za mesto predsednika FIBA Evrope. Uložio sam dosta truda i energije, ali očigledno nedovoljno u poređenju sa Turčinom Turgajem Demirelom. Već tada mi se motalo po glavi da se odmaknem i od KSS. Voleo bih da mi nisu odmogli slabi rezultati Srbije na Svetskom prvenstvu. Pogodilo me je to peto mesto, iako se KSS toliko potrudio da reprezentativci imaju najbolje moguće uslove, uloženo je toliko energije. Ne kažem da se reprezentativci nisu potrudili, ali kvalitet nisu materijalizovali. Bio je to dobar tim, koji je mogao i morao bolje. Tada sam definitivno doneo odluku da se povučem sa funkcije. Nisam lupao vratima, još manje podizao ton, samo sam se okrenuo i otišao“.

Ceo intervju sa Dejanom Tomaševićem pročitajte ovde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar