Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Dao je prednost Embidu u odnosu na Jokića.

Bivši NBA košarkaš, a sada analitičar, Timoti Legler komentarisao je trku za ovosezonskog MVP lige. Za prestižno priznanje glavni favoriti su Džoel Embid i Nikola Jokić.

Pročitajte još

„Subjektivno je, ne postoji pogrešan odgovor kada govorite o glavnim kandidatima. Za mene je MVP Embid. Nešto se desilo pre nekoliko mečeva kada sam gledao utakmicu protiv Klivlenda. Odigrao je potez u odbrani koji je bio kao ‘vau‘ momenat. On je jedini igrač u ligi koji bi to mogao da izvede. To je bilo kada je Džedi Osman krenuo snažno na ulaz. Embid je krenuo u blok, skočio je koliko može grudima prema Osmanu koji je iza njegovih leđa dodao Mobliju koji je bio ispod koša. Embid je doskočio i odmah se okrenuo i skočio ponovo u zaokretu od 180 stepeni i uhvatio loptu ispred obruča, što je omogućilo tranziciju i poene za Džejmsa Hardena“, rekao je Legler u podkastu kod Džej Džej Redika, još jednog bivšeg NBA košarkaša.

Uporedio je Embida i Jokića.

„Jokić i on su moji favoriti. Jasno je da je Embid bolji poenter, dominantan je. Jokić bolje razigrava saigrače u napadu. U skokovima su obojica dominantni. Ako govorite o toj dvojici momaka, dvojici lidera, to je ono što pravi razliku za mene. Ekipe imaju praktično isti broj pobeda. Znam da je Denver prvi na Zapadu, ali način na koji je Filadelfija igrala poslednja tri meseca, mislim da su bili najbolji u ligi u tom periodu. Doprinos koji Embid donosi na tom kraju terena, kao poslednja brana u odbrani, mislim da je to ono što pravi razliku“, zaključio je Legler.

BONUS VIDEO Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar