Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Miloš Teodosić izabran je za najkorisnijeg igrača ligaškog dela ovogodišnjeg Evrokupa gde njegov Virtus iz Bolonje ima velike ambicije.

Nekadašnji plejmejker Olimpijakosa i CSKA iz Moskve igra odlično u dosadašnjem toku sezone.

Iako nije starter prosečno beleži 14,6 poena i 6,4 asistencije, sve za manje od 25 minuta igre po meču.

PROČITAJTE JOŠ

Virtus je završio prvi na tabeli C grupe Evrokupa sa svih deset pobeda, ali Teo ističe da nije sve samo do njega.

„Kada imaš deset pobeda i nijedan poraz, zasluge se moraju raspodeliti na ceo tim. Kada dođeš u veliki klub, očekivanja su velika. Moraš da daš sve od sebe i staviš se u službu tima“, rekao je Teodosić.

Virtus je u novembru angažovao iskusnog plejmejkera Marka Belinelija koji je prethodnu deceniju proveo u NBA ligi, a Teodosić najavljuje da će biti odličan tandem kad se malo uigraju.

„Markovi kvaliteti su nesporni. On je sjajno pojačanje, ne samo za nas, već i evropsku košarku uopšte. Tek smo krenuli da igramo zajedno. Sačekajte malo pa ćete videti kako će to izgledati“, rekao je Teodosić.

Virtus se posle besprekorno obavljenog posla u ligaškom delu Evrokupa sprema za Top 16 fazu.

„U ovom delu takmičenja, svaka naredna utakmica je sve bitnija. Sve ekipe koje uđu u Top 16 fazu pokazale su da pripadaju samom vrhu tako da ćemo morati da obratimo pažnju da protivnicima ne ostavljamo mnogo šansi“, rekao je Teodosić i dodao da u ekipama Huventuda, Uniksa i Unikahe vidi najveće konkurente ekipi iz Bolonje.

Teodosić je na meču protiv Lokomotive Kubanj upisao rekord karijere u Evrokupu kada je postigao 29 poena, ali i dalje ističe da više voli da asistira saigračima.

„Često dobijam pitanje da li više volim da postižem poene ili da asistiram. Kada dodam loptu, usrećim dva čoveka, sebe i saigrača. Sa sledećom asistencijom učiniću srećnim nekog drugog saigrača. Asistencija predstavlja najveći trenutak u košarci“, rekao je Teodosić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar