Foto: Reuters/Joe Giza/Guliver

Hrvatski košarkaš Bruno Šundov tvrdi ni da pretraživači interneta ne znaju u koliko klubova je on igrao. Prvih četrdeset godina života je proveo kao profesionalac, ali i svetski putnik.

Splićanin visok 221 centimetar je za portal crosarka.com pokušao da obajasni zašto je tokom svoje duge karijere promenio toliko destinacija.

„U spisku koji postoji na internetu fale tri NBA kluba i KK Solin. Dakle, ja sam igrao u 34 kluba u 17 različitih zemalja. Kad sam shvatio da ne mogu da igram na nekom nivou, odlučio sam da malo vidim sveta. Razmišljao sam – što egzotičnija zemlja, to bolje. Počnem sezonu u Bahreinu, pa odem u Nikaragvu, pa odatle u Iran, a na kraju se vratim u klub gde sam počeo sezonu“, naveo je Šundov.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je bio član NBA porodice, navodi da mu je najlepše bilo u – Bugarskoj.

„U tamošnjem Lukoilu sam proveo najbolje trenutke i na terenu i van njega, moram to da priznam. Najbolje sam igrao u Rigi iz Letonije, sve smo pobeđivali u prvoj polusezoni, a klub se ugasio posle Nove godine“.

Šundov je istakao i da je u NBA ligi imao potpisane ugovore sa čak osam ekipa.

„Bio sam zaposlen u Dalasu, Indijani, Bostonu, Klivlendu i Njujorku, a na internetu ne piše da sam imao potpisan ugovor sa Lejkersima, međutim do trejda nije došlo zbog odluke jednog igrača. Sa Jutom sam potpisao dvogodišnji ugovor, ali su me stavili na listu prema kojoj je neko morao da me uzme za 15 dana, inače postajem slobodan igrač. Niko se nije javio, ali s namerom jer sam imao dogovor sa Indijanom. Juta me je pustila i morala da plaća celu godinu, dok sam ja igrao za Indijanu. Nastupao sam i za Minesotu, ali u letnjoj ligi“, objasnio je Šundov.

Tokom karijere nije uspeo da stigne do dresa nacionalnog tima Hrvatske, ali je ipak postao reprezentativac.

„Igrao sam za reprezentaciju Jemena na turniru u Dubaiju“, dodatno je svoju priču učinio bizarnom.

Iako je završio profesionalnu karijeru i ima 40 godina, kaže da je pored trenerskog posla u KK Solin imao i igrački.

„Odigrao sam dve utakmice u ovoj sezoni. Jače je od mene“, zaključio je Splićanin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar