Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, održao je u subotu predavanje u zgradi Banovine u Nišu povodom 100 godina košarke u Srbiji i dotakao se mnogih problematičnih stvari.

Selektor reprezentacije posebno je podvukao da dvojica najboljih srpskih sudija (Ilija Belošević i Milivoje Jovčić) nisu sudila derbi između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća (83:75), ali ni drugo polufinale između Mege i FMP (86:67).

PROČITAJTE JOŠ

„Vi ste videli sinoć da je najbolji deo košarke ono što se desava na terenu. Ja sam stalno u Srbiji, ako ne fizički, onda glavom, ne može niko da me osuđuje, kada treba da rešavamo neka pitanja. Ne može da mi kaže “Kari, ovo je Srbija, ovo nije Nemačka“. Dva naša najbolja arbitra nisu bili na jučerašnjoj utakmici, niti prisustvuju manifestaciji“, rekao je Pešić.

A onda oštro kritikovao stanje u srpskoj košarci.

„Da li smo mi na pravom koloseku? Ja ovde ponavljam to, da li mi treba da nađemo pravi kolosek ili put? Da li ja prvi treba da kažem sve ono što neki drugi treba kažu? Mi nismo izmislili ovu igru. Lopta je donesena, mi smo je samo prihvatili. Mi samo u Srbiji govorimo o rezultatima Zvezde, Partizana, Srbije, a ne kako se do toga stiže. U profesionalnom sportu je važan rezultat. Važno je da se pobeđuje, niko te ne pita kako, nego jesi li pobedio“, objasnio je Pešić.

Glavni sudija susreta večitog derbija bio je Uroš Nikolić iz Beograda, a pomagali su mu imenjak Uroš Obrknežević, te još jedan sudija iz Beograda Stefan Ćalić.

Polufinalni meč Mege i FMP sudili su Vladimir Jevtović iz Beograda, Siniša Prpa iz prestonice Srbije, te Petar Pešić, koji je jedini od šestorice arbitara koji je rođen van Beogarada, u Leskovcu.

BONUS VIDEO Svađa Pešića i Atamana usred utakmice, Kari pokazivao selektoru Turske da sedne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar