Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Srbija igra ključne utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u petom prozoru FIBA kvalifikacija, a Svetislav Pešić, selektor "orlova", tek treba da objavi spisak igrača za te utakmice.

Crvena zvezda i Partizan su stavili sve igrače na raspolaganje reprezentaciji za duel sa Velikom Britanijom (11. novembar) i Turskom (14. novembar), ali se postavlja pitanje ko bi još mogao da obuče dres Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Najveća enigma je da li će igrati Nikola Milutinov i Dejan Davidovac koji igraju za CSKA koji se ne takmiči u Evroligi.

“Predstoje nam razgovori sa CSKA u ponedeljak. Tada ćemo definitivno znati da li može nešto da se desi ili ne. Pregovori traju, situacija je u ovom trenutku teška i 99 odsto na njih nećemo moći da računamo, uprkos ogromnoj želji CSKA da nam izađe u susret. Uradili su sve da se utakmica sa Uniksom odloži ili pomeri, što dosad ipak nije bilo moguće. CSKA je želeo da pomogne, našli smo čak i nekoliko varijanti kako da se omogući odlaganje derbija. Videćemo da li će nešto da se promeni posle sastanka u ponedeljak“, rekao je Pešić za „Mozzartsport„.

Pojasnio je i da li će računati na ostale igrače iz Evrolige.

“Na igrače koji su igrali Evropsko prvenstvo, a igraju Evroligu, već znamo da ne možemo da računamo za utakmicu sa Velikom Britanijom. Evroliga nije uspela da pomeri utakmice. Olimpija i Virtus to jesu učinili, možda će i neki drugi, ali to su za nas sve beznačajna pomeranja. Mi sa Velikom Britanijom igramo u petak, a putujemo za Njukasl dan ranije. Na igrače kao što su Kalinić, Gudurić, Micić, Lučić, Jaramaz i ostali ne možemo da računamo zbog obaveza prema klubovima“.

BONUS VIDEO Pešićeva prva analiza debakla Srbije: Ja to neću dozvoliti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar