Foto: FIBA

Svetislav Pešić, čuveni košarkaški strateg, potvrdio je da više neće biti selektor Srbije.

Svetislav Pešić je objasnio kada je doneo odluku, ali i zbog čega, te će KSS sada morati da pronađe novog selektora.

„Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni – oni koji će ubuduće voditi KSS – treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije“, rekao je Svetislav Pešić za „Politiku“.

PROČITAJTE JOŠ

Svetislav Pešić je bio selektor Jugoslavije u periodu od 2001. do 2002. godine, dok je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine i sa njom je osvojio bronzu na Igrama i srebro na Svetskom prvenstvu.

KSS će morati brzo da reaguje jer Srbija naredni meč igra već 21. novembra protiv Danske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2025. godine.

Kandidata je puno, ali ćemo morati da sačekamo u narednim danima odluku Košarkaškog saveza Srbije.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare