Javnost je ostala zatečena šta se zapravo dešava u našoj kući košarke.

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, otkrio je koliko zaista loše izgleda organizacija takmičenja u našoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi ne znamo ni kad počinjemo sa pripremama. Ne znam kada će se reprezentacija okupiti“, poručio je Pešić i taman kada su mnogi pomislili da možda pedantno organizovani selektor izgleda neozbiljno otkrio je razlog.

„Ne znamo kada će se Košarkaška liga Srbije završiti.“

Da, dobro ste pročitali. U 2022. godini Srbija ima ligu u kojoj se ne zna kalendar takmičenja, plan, pa često ni sva pravila.

Zemlja košarke je doživela da organizacija bude u maniru štapa i kanapa, a kada je selektor želeo da dobije odgovor na izuzetno bitno pitanje dobio je sraman odgovor.

Možda mnogi do sada nisu znali ko je Aleksandar Grujin, direktor Košarkaške lige Srbije, a sada se potrudio da ga niko ne upozna po dobrom.

Pešić je otkrio razgovor na stepenicama (!) i pojasnio šta se dešava ili ne dešava u okviru KLS.

„Evo, bio sam u Savezu i na stepenicama sreo gospodina Aleksandra Grujina, direktora Košarkaške lige Srbije. Kažem mu da je ABA liga napravila kalendar takmičenja. A kad ga pitam za KLS, on mi kaže: Bićete obavešteni. Kao da je on poštar, a ja primam poštu. U sred Saveza! Selektor državne reprezentacije, a on mi kaže „Bićete obavešteni“. Ne pita on mene, kako vi mislite da to rešimo, imate li neki predlog, nego „bićete obavešteni“. U žurni je čovek jer je imao promociju KLS. Nadam se da će naći vremena. Zvuči neverovatno. Čekam poštu, da mi onaj golub pismonoša donese – rekao je Pešić.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić „driluje“ Balšu Koprivicu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram