Teniseri Srbije
Foto: Starsport

Selektor Svetislav Pešić okupio je reprezentaciju Srbije i za naredni kvalifikacioni "prozor" rešio da pozove 24 igrača.

Košarkaši Srbije će prvu utakmicu protiv Slovačke odigrati 25. februara u hali „Aleksandar Nikolić“, dok je drugi meč tri dana kasnije u Levicama. Posle dva kola, Srbija je na trećem mestu sa pobedom i porazom, ispred su Belgija (2-0) i Letonija (1-1), dok je Slovačka poslednja sa dva poraza.

Kako obično biva, počela je konferencija šalom, pa je Pešić spomenuo da je ostavio telefon na stolu za konferenciju, u slučaju da ga zove neko od klubova i igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Dragan Tarlać, direktor reprezentacije Srbije, se prvi oglasio.

„Prozor ima specifičnosti, ne samo gledajući rivale, već i trenutak u kom prozor dolazi. Želja je napredak, da budemo bolje, jači. To nije uvek moguće, mnogo je razloga, hteli smo da probamo neke nove igrače, bilo je i povreda, ima igrača koji su jedini mogli da odgovore na zahteve, ima i onih koji su tek izašli iz korone. Veoma je zahtevan svaki prozor, ima specifičnosti. Prvo smo se okupili i upoznali, sad hoćemo da budemo još bolji. Sledeći termin dovoljno dovoljno govori“, rekao je Tarlać.

Selektor Pešić je objasnio zbog čega nekih igrača nema u rosteru, te sa kakvim se problemima sve susreće.

„Drugi je prozor prve runde, u prvoj imamo četiri ekipe, Letoniju, Belgiju i Slovačku uz nas, onda ide treća runda kao kvalifikacioni prozor u zadnjoj nedelji juna. Onda tri ekipe idu dalje, čekaju nas ozbiljnije ekipe, tu su Turska, Grčka i verovatno Velika Britanija.

Nama je važno da se što više pobeda uzme za drugu rundu. Imamo prioritete da vidimo na koga možemo da računamo, bliska su budućnost i Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Ništa se bitno ne menja, bitno je da objasnite javnosti zašto nije pozvan Micić ili Čučić. Oni igraju tog dana, 25. i 26. novembra meč Evrolige, sada će isto biti tako. Igra mnogo njih 24. i 25. i dosta njih će igrati sada zbog korone, pa se sada to nadoknađuje, kada mi igramo opet. Eto, Zvezda igra 27. sa Fenerom, a mi 28. Panatinaikos isto igra u preklapanju sa nama. To su situacije na koje ne možemo da utičemo. Najsrećniji bismo bili da da svi mogu da dođu kao što je Jaramaz, Todorović koga smo opet zvali. Nažalost, on se preksinoć povredio na Kupu Španije. Na njega ne možemo, i Jaramaz je povređen… To su baš igrači koji meni trebaju.

Imaju talenat i potencijal. Oni su sa oduševljenjem velikim prihvatili. Povredio se i Avramović, Uspeli su doktori da ga vrate u ležište, ali ne može dva dana da trenira. Uskoković je još tu, i on je povređen. Svi su važni, ali važno je da budu tu, Igokea je pobedila, imamo i njihove igrčae, igrači Partizana su tu, polako se kompletiramo, imali smo dva treninga. Želimo da damo maksimum, da vidimo na šta mi možemo da utičemo, na dobru pripremu“, zaključio je Pešić.

Primetno je da pored evroligaških košarkaša kao što su Vasilije Micić i Filip Petrušev iz Efesa, te Nemanja Nedović iz Panatinaikosa, ima mesta i za igrača Vojvodine, Dušana Beslaća.

Na spisku reprezentacije Srbije za mečeve sa Slovačkom su: Dragan Apić (Zelena Gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Aleksa Avramović (Partizan), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Dušan Beslać (Vojvodina), Nikola Jović (Mega), Boriša Simanić (Mega), Nemanja Dangubić (Partizan), Balša Koprivica (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Dejan Todorović (Tenerife), Radovan Đoković (Borac), Nemanja Nedović (Panatinaikos), Uroš Trifunović (Partizan), Nikola Đurišić (Mega), Jovan Novak (Fuenlabrada), Aleksa Uskoković (Mega), Filip Petrušev (Anadolu Efes), Rade Zagorac (Partizan). U odnosu na prvi „prozor“ kvalifikacija za Mundobasket, nema na spisku kapitena Miloša Teodosića, jer se plejmejker Virtusa još nije oporavio od povrede.

BONUS VIDEO Promocija Svetislava Pešića na klupi reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar