Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: Tanjug/Spada/LaPresse via AP)

Masimilijano Alegri, trener Juventusa, slikovito je pojasnio kakav pritisak trpi Dušan Vlahović, koji će u utorak od 21.00 debitovati u Ligi šampiona protiv Viljareala.

Italijanski strateg je definitivno potvrdio da će Vlahović i Alvaro Morata biti udarni tandem „stare dame“ na ovom susretu jer je povređeni Paulo Dibala ostao u Italiji.

PROČITAJTE JOŠ

„Njegov izostanak je od velikog značaja. Morata i Vlahović će sigurno početi meč, ali još moram da donesem neke odluke u vezi sa sredinom terena. Imam određene dileme, Artur ili Lokateli, Zakarija, Mekeni ili Rabio. Moram da odlučim između njih“, poručio je Alegri.

Pojasnio je i situaciju koju Vlahović nikada ranije u životu nije doživeo.

„Vlahović će sutra debitovati u Ligi šampiona, ali ne možemo sav teret svaliti na njegova pleća. On mora da ima podršku i ja nastojim da ga zaštitim, kao što uvek radim kada je reč o igračima sa manje iskustva. To nije samo tehničko pitanje, već i psihološko. Prvi put je čitao celu stranu u novinama posvećenu tome zašto nije dao gol. Nikada pre mu se to nije desilo. Zajedno smo započeli godinu, doveli smo neke nove igrače i krećemo se u odličnom smeru. Igramo na pobedu u svakoj utakmici. Ja razumem da vi novinari morate da analizirate i pišete svoje mišljenje posle svake utakmice, dok ja moram da održavam balans i stabilnost u ekipi“, rekao je strateg Juventusa.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar