Foto:

Selektorove reči izazvale reakciju.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija u utorak od 10.45 po našem vremenu igra meč četvrtfinala Svetskogg prvensvta u košarci protiv Litvanije, a pobednik ide u borbu za medalje i Olimpijske igre.

Jedno od najvećih evropskih rivalstava će tako dobiti novu epizodu i biće to prilika za ravnanje starih računa.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Svetislav Pešić dan ranije je najavio ovu utakmicu, a njegova izjava je imala odjeka i u litvanskim medijima.

„Sutra mora da bude izvanredna odbrana i napad, da se dobije. ŠTa su radili protiv Amerike, to nije za nas toliko bitno, nismo čak ni gledali tu utakmicu, gledali smo one protiv evropskih timova. Biće veoma izazovna utakmica za nas, sutra igramo četiri utakmice po 10 minuta, i svaka je za sebe. Litvanija? I ja sam optimista ali nemam pravo da to previše budem. I mi imamo prednosti, sposobnost dobre ekipe je da sakrije nedostatke a istakne prednosti, na nama je to da probamo. I oni imaju svoje slabosti, to treba targetirati i napasti, ne postoji savršena ekipa“.

Upravo detalj u izjavi gde kaže da nije gledao meč protiv Amerikanaca je probudila pažnju i u Litvaniji, a zanimljivo viđenje je dao novinar Augusstas Šilauskas.

„Ne znam da li je ova izjava istinita ili je u pitanju psihološka igra, ali sam veoma siguran da je gledanje poslednje utakmice narednog rivala nešto što se mora uraditi pred četvrtfinale Svetskog prvenstva. Ne gledaš jedan meč pre četvrtfinala, imaš veliki štab, gledaš sve. Crna Gora, Grčka, SAD. Onda praviš zaključke i plan igre prema toga. Bili su tu trikovi koje je Litvanija koristila protiv SAD i ti to želiš da vidiš. A 9/9 za tri nije bila sreća. Amerikanci su nam dali lake šuteve“.

Bilo kako bilo, očekuje se istinski spektakl.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar