Možda previše korišćeno u vezi sa važnim utakmicama, ali zaista - kad, ako ne sad?

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije sastaju se u četvrtfinalu Mundobasketa sa Litvanijom (10.45 po srpskom vremenu, 16.45 po lokalnom), to je ukrštanje kakvo smo i želeli, da ne naletimo na Amerikance odmah u nokaut fazi.

I nismo, dobrim delom tuđom zaslugom, upravo rivala za polufinale, koji je napravio senzaciju protiv SAD i zakazao nam okršaj u „MOA areni“.

PROČITAJTE JOŠ

Biće ovo pravi ispit ovog tima, posle svega dodatno pogođenog situacijom sa Borišom Simanićem.

Zato će igrati „orlovi“ i za druga u bolnici, za sebe, za veliki uspeh, za borbu za medalju, za sve navijače u Manili – da obraduju celu naciju.

Litvanija danas mora da padne… Kapiten Bogdanović treba da ponovi savršenu partiju kao protiv Dominikane, ili bar približno da odigra. Maestralni Nikola Milutinov treba da nastavi u istom ritmu da maltretira čuvare i pečatira najbolji turnir u karijeri.

Stvarno je uživanje gledati srpskog centra na parketu u Manili, samo neka radi ono svoje.

Nikola Jović treba da pokaže svu raskoš talenta i potezima podseti zašto je u NBA već sa 20 godina, i zašto je jedan od najboljih mladih igrača Mundobasketa.

Ali, potrebni su i svi ostali da se na kolena baci, uz Nemačku, jedina neporažena ekipa na prvenstvu. Jednostavno, da iskoči neko od koga se to možda baš i ne očekuje, kao što je Dejan Davidovac bio pravi X faktor protiv Dominikane.

Šta je još potrebno? Aleksina prepoznatljiva agresivnost, da Gudurić eksplodira i izbaci sve iz sebe, Dobrićeva zarazna energija, Jovićevo šefovanje parketom, Vanjine trojke, Ristićeve minijature, da i Petrušev pokaže šta može, a može mnogo.

‘Ajde da Srbija to što će četvrti put zaredom igrati u četvrtfinalu Mundobasketa pamti po lepom. ‘Ajde da kapiten Bogdanović sa još četiri trojke, trenutno je na 65 pogođenih, pretekne legendarnog Huana Karlosa Navara (68 trojki) kao najboljih trojkaš na svetskim prvenstvima u poslednjih 30 godina.

Neki od ovih momaka nisu bili ni rođeni, ili su bili baš mali (Bogdan je, na primer imao tri godine), kada je 1995. godine reprezentacija Jugoslavije dobila Litvaniju, u čuvenom finalu Evropskog prvenstva.

Zlato, prva medalja posle sankcija, istorija je tada počela da se piše u Atini. Pisali su je „plavi“, Sale Đorđević trojkama koje se i danas gledaju (ukupno 41 poen), Predrag Danilović onim zakucavanjem preko Arvidasa Sabonisa.

Ukucajte na Jutjubu i pogledajte, pa još jednom do utakmice, neka te snimke vide i „orlovi“, sigurno će im biti drago. Jer, danas je taj dan za pobedu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare