Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Trener košarkaša Barselone Svetislav Pešić izjavio je da će meč sa Bajernom u Evroligi biti jednako nezgodan kao i onaj prethodni, sa Albom.

Samo dva dana posle pobede Katalonaca u Berlinu od 84:80, „blaugrana“ za protivnika ponovo ima ekipu iz Nemačke i srpski stručnjak kaže da će biti slično kao u Berlinu, bez obzira što je Barselona domaćin.

Susret se igra od 21 čas, a Pešić konstatuje da umor igrača može biti nezgodan faktor.

„Igrali smo pre nekoliko desetina sati, stigli smo ovde u četiri ujutru i moramo da se spremamo da odigramo meč protiv tima koji igra veoma dobro, ali nema dovoljno sreće. Gube utakmice u poslednjim sekundama, baš kao od Baskonije pre nekoliko dana. Imaju dosta kvaliteta i siguran sam da nas čeka napet meč. Trče dobro, jaki su fizički i veoma su kvalitetni u skoku. Moraćemo da nigramo do krajnjih granica svojih mogućnosti ukoliko želimo da dođemo do novog trijumfa“, izjavio je Pešić.

Još nije potisnuo meč sa Albom iz glave, što je i normalno ako se ima u vidu da je on sa ovim timom postigao velike uspehe devedesetih godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Za sedam godina u Berlinu osvojio je četiri titule, dva kupa i Kup Radivoja Koraća.

„Uvek srećem tamo ista lica. Posle utakmice bio sam u svlačionici. Svi srećni, samo jedan čovek nije, trener“, izgovorio je ovu poslednju reč na španskom.

Pojasnio je i zašto nije bio zadovoljan.

„Meni je bitno kako se dolazi do pobede i šta sve može da se nauči iz pobede ili poraza. U pobedi možete da uživate, ali moramo da podvučemo da nekada nije dovoljno samo da se pobedi. Od onih sam koji konačnu ocenu daje kad se  sve završi jer u sezoni ima sosta stvari na koje može da se utiče da se poprave“, rekao je trener Barselone.

Evroliga, 28. kolo

Četvrtak:

Zenit – Žalgiris 76:75pr.

Panatinaikos – CSKA 66:97

Real – Asvel 87:78

Valensija – Armani 81:83pr

Petak:

Himki – Fenerbahče 18

Anadolu Efes – Olimpijakos 18.30

C. zvezda – Makabi 19

Barselona – Bajern 21

Baskonija – Alba 21