Micov
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Košarkaši Armani Milana su u dramatičnom susretu savladali Valensiju u gostima 83:81 posle produžetka i upisali značajnu pobedu u okviru 28. kola Evrolige.

Gosti iz Milana su pružili bolju partiju u prvoj četvrtini i uz dve mini-serije stigli do sedam poena prednosti. U istom ritmu, na periode i uz oscilacije, rivali su igrali i u drugoj četvrtini, ali je domači tim za četiri minuta treće deonice istopio vođstvo rivala i tako doneo neizvesnu završnicu.

PROČITAJTE JOŠ

Ništa manje napeta nije bila ni četvrta četvrtina u kojoj je Alberto Abalde dve sekunde pre kraja pogodio za izjednačenje i produžetak.

Vrhunac napetosti i neizvesnosti viđen je u poslednjih 11 sekundi meča koje je Valensija dočekala sa tri poena vođstva. Usledio je defanzivni skok Micova, a potom i prekršaj nad Rodrigezom za dva slobodna bacanja. Iskusni košarkaš je iskoristio oba penala, a nakon što je Kolom promašio oba slobodna bacanja na drugoj strani Micov je Trojkom doneo šok prisutnima u  La Fonteti.

Valensiji nije pomogla ni sjajna partija Abaldea koji je postigao 21 poen uz šest skokova, kog je pratio Dubljević sa dva poena manje, pa je španski klub ostao na 12 pobeda koliko sad ima i Armani u čijim redovima je najefikasniji bio Serhio Rodrigez sa 16 poena, dok je vladimir Micov postigao 13.

Znatno uspešniji bio je drugi španski tim koji je igrao večeras. Real Madrid je na svom terenu savladao Asvel 87:78 (1:20, 25:18, 28:25, 20:15) i tako nastavio da diše za vrat prvoplasiranom Efesu.

Evroliga, 28. kolo

Četvrtak:

Zenit – Žalgiris 76:75pr.

Panatinaikos – CSKA 66:97

Real – Asvel 87:78

Valensija – Armani 81:83pr

Petak:

Himki – Fenerbahče 18

Anadolu Efes – Olimpijakos 18.30

C. zvezda – Makabi 19

Barselona – Bajern 21

Baskonija – Alba 21

evroliga
Foto: Printscreen