FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

NBA liga je objavila kompletan raspored i vreme odigravanja svih mečeva u novoj sezoni.

Jubilarna 75. sezona NBA lige će imati ukupno 82 kola za svaki tim, a počeće 19. oktobra i trajaće do 10. aprila 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sve je urađeno sa posebnom oažnjo pa će tako 1. novembra meč odigrati Njujork Niksi i Toronto Reptorsi jer su upravo tog dana pre 75 godina odigrali prvu utakmicu ligaškog dela lige.

Tokom decembra su zakazani međusobni dueli tri jedine franšize koje ni u jednom trenutku nisu napustile ligu. Najpre će igrati Golden Stejt Voriorsi protiv Njujork Niksa 14. decembtra, zatim tri dana kasnije Boston Seltiksi i Voriorsi,  te na kraju Niksi i Seltiksi (18. decembar).

Veliki datum će biti i 7. januar kada će snage odmeriti LA Lejkersi i Atlanta Hoksi jer su pre 50 godina tog dana „jezeraši“ upisali 33. uzastopnu pobedu, što je i dalje najduži niz u istoriji NBA ligi.

Plej-in turnir će se igrati od 12. do 15. aprila, a od 16. kreće plej-of. Prva utakmica velikog finala je zakazana za 2. jun.

Za navijače u Srbiji je posebno zanimljivo da će 46 utakmica biti prenošeno u udarnom terminu u Evropi, pa će tokom vikenda gledaoci moći da uživaju u spektaklu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar