Partizan Budućnost
Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

Video sastanak čelnika klubova ABA lige nije mogao da protekne bez bure, a u centru pažnje našli su se Ostoja Mijailović i Dragan Bokan, vodeći ljudi Partizana odnosno Budućnosti.

autori: Đorđe Matić i Nebojša Todorović

Epilog regionalnog takmičena i dalje nije poznat. Klubovi su za to da se sezona završi na terenu, kao i da nema proširenja lige, a pre krajnjih odluka čekaju smernice Evrolige.

Kako Nova.rs saznaje, na samom kraju video sastanka došlo je i do verbalnog sukoba između Bokana i Mijailovića.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek Budućnosti optužio je predsednika KK Partizan kako crno-beli pokušavaju da se domognu titule za „zelenim stolom“. Nije tajna da je lider na tabeli ABA lige, ukoliko ne bude moglo da se igra zbog pandemije koronavirusa, zagovarao ideju da se sezona završi prema postojećem stanju na tabeli.

Bokan je imao mnogo toga da zameri Partizanu po pitanju stavova i ideja oko prolongiranja lige i samog epiloga tekuće sezone. Činjenica je i da Podgoričani jedinu šansu da se domognu Evrolige imaju ako osvoje ABA titulu i zato su predložili da se kao završni turnir organizuje fajnal for u „Morači“, dok Crvena zvezda, kao sadašnji učesnik Evrolige, i Partizan kao učesnik Evrokupa, čekaju rasplet u dva pomenuta takmičenja.

Jasno je da je Budućnost u najlošijoj poziciji po pitanu elitnog takmičenja ukoliko se sezona ne završi na parketu, jer drugačije teško može do povratka među najbolje na Starom kontinentu. Sa druge strane, Partizan i preko Evrokupa može da se plasira u Evroligu koja će na kraju i usmeriti regionalno takmičenje ka rešenju situacije.

Glavni spor predstavljao je termin narednog sastanka i šta može da se uradi dok se čekaju smernice Evrolige. U raspravu su se potom uključili i predstavnici drugih klubova, ponovljena je želja da igraju i da se šampion odluči na terenu, ali preovladava mišljenje da do kraja treba sačekati smernice Evrolige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare