Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Ovo je prešlo sve granice

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker oglasio se povodom suspenzije Drejmonda Grina, koji je nedavno na meču sa Finiksom udario Jusufa Nurkića u lice.

Grin je zbog tog nesportskog poteza dobio suspenziju od strane NBA lige, ali na neodređeno vreme.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je mnogo više od košarke, ovde je mnogo bitnije pomoći Grinu“, rekao je novinarima Stiv Ker.

Dodao je da suspenzija totalno ima smisla, a mnogi su mu zamerili što i sam nije ranije kaznio Grina zbog nedoličnog ponašanja.

„Mislim da suspenzija ima smisla. Mislim da je ovo prilika za Drejmonda da napravi iskorak i promeni pristup životu, a to nije lako. To nije samo reći: Okej, odigraćemo pet utakmica i sad će on biti u redu“.

Grinu je isključenje protiv Sansa bilo 20. u karijeri i godinama unazad važi za jednog od „najprljavijih“ igrača u ligi.

„Važno je da mu se ponudi mogućnost da se promeni, da to ne bude samo promena zbog njega sada i zbog tima, već nešto što će ga promeniti za čitav život“.

I sam Ker se prisetio nekih Grinovih ispada i fizičkog nasilja.

„On je neko kome ja verujem, neko koga znam deceniju, koga volim zbog njegove odanosti, posvećenosti, pasije, njegove ljubavi prema saigračima, timu, prijateljima, porodici, pokušaću da mu pomognem zbog svega što on jeste, ali zbog toga što je davio Rudija Gobera, što je divljački udario Nurkića, pre toga, prošle godine i Džordana Pula. To je momak koji mora da se menja i on to zna“, zaključio je Ker.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar