Foto: Starsport
Foto: Starsport

Dejan Milojević je na leto postao član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, a u svojoj novoj ulozi se po svemu sudeći odlično snašao.

Nova NBA sezona je sve bliže, a Golden Stejt će njen početak dočekati u punom sastavu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako su se mnoge ekipe pojačale, pre svega Bruklin Netsi i Los Anđeles Lejkersi, i u San Francisku su osetili da je vreme za promene, makar u stručnom štabu.

Shodno tome, Stiv Ker je odlučio da angažuje trojicu novih trenera – Dejana Milojevića i Kenija Etkinsona kao pomoćnike i Džamu Mahlalelu kao čoveka zaduženog za razvoj igrača.

“Posle sedam godina rada osetio sam da su potrebne neophodne, da nam je potrebna nova krv, energija, nove ideje. Zbog toga je ovo bio pravi momenat za promene, sa novim stručnim štabom dobili smo novu dinamiku koju možda ranije nismo ni imali. Ne znači da je bolje, ali je svakako drugačije, a bilo nam je potrebno tako nešto“, rekao je Ker.

Srpski trener, čija je specijalnost rad sa visokim igračima, doveden je pre svega kako bi unapredio igru Džejmsa Vajzmena, koga su Voriorsi izabrali kao drugog pika na draftu prošle godine. Mladi centar prošle godine je zbog povrede odigrao samo 39 utakmica a prosečno je imao 11,5 poena i 5,8 skokova, ali utisak je da su njegovi dometi mnogo veći.

“Dejan je divna duša, srećan čovek koji voli košarku. Voli svoj posao, kao i to što je deo stručnog štaba. Ima sjajan smisao za humor, mnogo voli da se smeje, ima brojne trenerske i ljudske kvalitete. Takođe i veliko iskustvo u radu sa centrima što nam je jako bitno“, izjavio je trener Golden Stejta.

Stiv Ker je ovog leta postao trener sa trećim najdužim stažom u jednom klubu, a ispred njega ostali su samo Greg Popovič u San Antoniju i Erik Spolstra iz Majamija. Ovo će mu biti osma sezona u San Francisku.

“U neku ruku se i dalje osećam kao početnik, ali takav je posao. Pop i Erik su izuzetak, ne pravilo. Naravno, voleo bih i ja da postanem izuzetak, ali ne razmišljam previše o tome. Biće jasno svima kada dođe vreme da krenem dalje. Biće jasno pre svega svima u klubu, tada ćemo svi raditi na tome da se promena dogodi. U ovom trenutku osećam da imam još mnogo toga da dokažem i pre svega ponudim sa novim stručnim štabom i ovim timom“, zaključio je Ker.

Golden Stejt prvu utakmicu u ligi igra protiv Lejkersa 20. oktobra, a srpsku četu u San Francisku pored Milojevića čini i Nemanja Bjelica, koji je sa nekadašnjim šampionom lige potpisao jednogodišnji ugovor.

BONUS VIDEO – Dušan Duda Ivković – odlazak legende

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare