Stevan Jelovac, Foto: Starsport

Stevan Jelovac, proslavljeni srpski košarkaš, prebačen je na lečenje u Srbiju, objavio je njegov trenutni klub AEK.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa osećajem odgovornosti obaveštavamo da je naš sportista Stevan Jelovac, na zahtev porodice, prebačen u svoju državu na dalje lečenje“, stajalo je u saopštenju ovog kluba.

Podsetimo, Jelovac je 14. novembra doživeo moždani udar na treningu. Hitno je prebačen u bolnicu gde je bio operisan, a informacije su govorile da se nalazi u teškom, ali stabilnom stanju.

Košarkaši Srbije počeli su kvalifikacije za Mundobasket u Pioniru protiv Letonije i tom prilikom pružili podršku saigraču Stevanu Jelovcu transparentom na kome je pisalo „Stevane, pobedi, uz tebe smo“.

Osim iz Grčke i Srbije podrška je stizala i iz Turske, Rusije, Nemačke, Italije i Španije, gde se oglasila čak i Endesa liga. Upravo u tim zemljama je Jelovac i gradio svoju profesionalnu karijeru.

Podsetimo, upravo je ovaj grčki klub ranije zvaničnim saopštenjem govorio o zdravstvenom stanju Jelovca.

„AEK izražava iskrenu zahvalnost zbog interesovanja javnosti za Stevanovo zdravstveno stanje. Molimo vas, ipak, da vaše novinske izveštaje dajete s dozom diskretnosti i koristite stručnu terminologiju, kako ne bi u javnosti kružile pogrešne informacije. One bi dodatno zakomplikovale situaciju. AEK zahvaljuje iz dubine duše svim prijateljima kluba i svima koji su odmah pritekli u pomoć našem sportisti, kao i na svim porukama podrške na društvenim mrežama. U ovim teškim satima, šaljemo veliku podršku Stevanu i njegovoj porodici“, navodi se u saopštenju.

Potresnu poruku poslala je i njegova sestra Sara, koja je sa mnogo emocija govorila o bratu koji je 14. novembra doživeo moždani udar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Jelovac (@s.jelovac)

 

BONUS VIDEO Pešić: Ja nikog od ovih nisam trenirao osim svog trenera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar