Milo Teodosić, Košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Oglasio se i bivši reprezentativac Srbije.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odlučio je da precrta kapitena Miloša Teodosića za predstojeće mečeve sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket, kao i za predstojeće Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Ovu odluku je prokomentarisao na Instagramu dobar prijatelj popularnog Tea i dugogodišnji saigrač Stefan Marković, koji se povukao 2016. godine iz reprezentacije Srbije.

„Kult reprezentacije“, napisao je Marković uz fotografiju Teodosića i njega.

Reprezentacija Srbije će tako bez Teodosića odigrati dve utakmice grupe I kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke (25. avgust, Beograd) i Turske (28. avgust, Istanbul), nakon čega će početkom septembra uslediti i šampionat Evrope u košarci. U istoj grupi se nalaze još i Velika Britanija, protiv koje će „orlovi“ odigrati još dva meča, i rivali iz prve faze kvalifikacija, Belgija i Letonija.

Izabranici Svetislava Pešića se nalaze na petom mestu na tabeli iza Grčke, Letonije, Turske, Belgije a poravnati su sa Velikom Britanijom, pa je za siguran prolaz na Mundobasket neophodno da dobiju svih šest utakmica koje slede.

Foto: Printscreen/Instagram/
pefi31012

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare