Foto: Starsport

Srpski košarkaš Stefan Jović kaže da je očekivao da će okršaj sa Turskom u Pioniru biti teži nego sa Velikom Britanijom u Njukaslu.

Srbija je upisala dva trijumfa, oba nimalo lako, ali je meč sa Turcima u Beogradu bio posebno napet i završen je sa 77:76.

PROČITAJTE JOŠ:

Najpre zbog raspucanog i raspoloženog Skotija Vilbekina koji je ubacio timu Svetislava Pešića čak 22 poena i umalo bio faktor pobede.

„Znali smo da nas čeka znatno teži meč nego onaj u Engleskoj. Nismo imali mnogo vremena za pripremu, ono što jesmo, iskoristili smo na najbolji mogući način. Dobili smo i Gudurića i Lučića za ovaj meč, oni su veoma bitni za ovaj tim. Svaka čast Luči na onoj poslednjoj odbrani, Rici (Dušan Ristić) što je pogađao kad je trebalo, zadržao je hladnokrvnost. I svim ostalim momcima koji su bili u sastavu i koji nisu. Publika nas je podržala u nekim teškim momentima koji su nas snašli i najbitnije je da smo dobili i da sa dve pobede idemo dalje“, rekao je Jović posle utakmice.

Prokomentarisao je i da mu se nisu svidele sve sudijske odluke, posebno se osvrnuvši na situaciju kada se Luka Mitrović požalio na faul, nešto manje od 13 sekundi pre kraja.

Umesto toga, sudije su pokazale da je aut i da Onuralp Bitim nije udario „sekiricu“ srpskom igraču.

„Ima tu dosta nekih stvari. Videli ste i vi sigurno ovu poslednju situaciju sa Lukom. Šta da kažem, bitno je da smo odigrali tu odbranu najbolje što smo mogli, da mu nismo dali da ima otvoren šut. Sve ostalo se briše, upisana je pobeda. Nebitno kojim rezultatom, to sam malopre rekao, bitno je da smo dobili i naš cilj je ostvaren“, zaključio je Jović.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić posle tesne pobede nad Turskom: Spremali su se za ovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare