Drama, mnogo preokreta i na kraju meč rešen na jedan jedini poen.

Košarkaš Srbije Marko Gudurić kaže da se Turska podrobnije spremala za okršaj u petom prozoru kvalifikacija za Mundobasket.

PROČITAJTE JOŠ:

To Turcima nije pomoglo da pobede Srbiju u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i izašli su pokunjeni sa 77:76.

Gudurić je u tom meču ubacio čak 18 poena i bio je najefikasniji igrač Srbije na parketu. Imao je i tri skoka i četiri asistencije.

„Težak meč, dobra ekipa. Kao što sam već rekao tamo, oni su se za ovo spremali mnogo više od nas. Otkazali su tursku ligu da bi igrači išli sa reprezentacijom. Doveli su pet, šest, sedam igrača iz Evrolige. Mi znamo svi šta se dešavalo sa Vasom Micićem, tu je i Neda (Nemanja Nedović). Svaka čast momcima i stručnom štabu. Jedan trening smo imali zajedno, sjajna energija, hvala našim ljudima, lepo je bilo igrati kod kuće“, rekao je Gudurić posle utakmice.

Iako je bio najefikasniji u timu Srbije, kao „meč viner“ se pokazao Dušan Ristić koji je ubacio četiri trojke u veoma teškim trenucima i sakupio 16 poena.

„Mi znamo da Rile može, i to radi u svom klubu, sjajno šutira. Ali stvarno veliki šuter. U momentu kad su oni napravili preokret i imali neki momentum na njihovoj strani, on se digao na te šuteve sa samopouzdanjem i stvarno svaka čast“, rekao je Gudurić.

Kod Turaka je najbolji bio Skoti Vilbekin sa 22 poena, dok je Onuralp Bitim postigao 18.

Srbija u narednom prozoru kvalifikacija igra protiv Velike Britanije kod kuće i Grčke u gostima i ima lepu šansu da se plasira na Mundobasket.

BONUS VIDEO: Svađa Pešića i Atamana usred utakmice, Kari pokazivao selektoru Turske da sedne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar