Ovoga nema ni na filmu.

Košarkaši Srbije su posle nestvarne drame pobedili Tursku u Pioniru rezultatom 77:76 i došli na korak od plasmana na Mundobasket. Imala je Turska šut za pobedu, ali je do tada sjajni Vilbekin ispao tragičar i promašio uz zvuk sirene.

PROČITAJTE JOŠ

Isti igrač je pre toga promašio i dva slobodna bacanja i tako upropastio sjajnu partiju kojom je zamalo doneo pobedu Turskoj.

Imala je Srbija nekoliko prilika tokom meča da  se odlepi i reši ranije pitanje pobednika, ali su greške i sjajna šuterska serija Bitima i Vilbekina vratile Tursku u igru koja je u završnici preokrenula rezultat, pa su naši na kraju spašavali živu glavu.

Srbija je poenima Gudurića u poslednji minut ušla sa poenom prednosti, ali je Vilbekin koji je do tada pogađao za tri posle nepostojećeg faula promašio dva bacanja. Usledila su dva loša napada Srbije i jedan turske, da bi na 13 sekundi do kraja izabranici Ergina Atasamana dobili napad za pobedu. Uzzeo je Vilbekin loptu i krenuo na prodor u levu stranu, ali su ga naši sjajno zatvorili i naterali na težak šut uz zvuk sirene. Nije pogodio Vilbekin i tako je od heroja došao do tragičara.

Najefikasniji u redovima Srbije je bio Gudurić sa 18 poena uz tri skoka i četiri asistencije, Risitć je dodao 16,a dvocifreni su bili i Dobrić sa 11 i Mitrović sa 10. Na drugoj strani je najefikasniji bio Vilbekin sa 22, Biim je imao 18,  Sipahi 11.

Srbija sada ima skor od pet pobeda i tri poraza i nalazi se na drugom mestu iza Letonije i sada joj gotovo sigurno treba samo jedan trijumf za plasman na Mundobasket.

Otvorila je Srbija meč sjajnom odbranom i trojkom Risitića, ali je taj miomentum brzo ubila razigrana Turska koja je kombinacijom šuta za tri i poena na reketu brzo napravila seriju od 8:0. Uspevala je naša selekcija da pronađe ofanzivni ritam zahvaljujući Guduriću, ali su se Turci šetali kroz reket i održavali šest poena prednosti.

Tada smo sredinom prve deonice konačno utegli odbranu, zaustavili čak pet napada u nizu, a Jović sa dve trojke doneo egal, a potom je Srbija ponovo povela.

Usledilo je nekoliko sjajnih poteza i poena i razlika je otišla na plus šest, ali loše odigrana završnica prve četvrtine nas je koštala veće prednosti.

Taj kontraritam se preneo i na početak druge deonice kada je Turska uspela da se vrati u egal.

Međutim, Srbija je u tim momentima nastavila da igra dobru odbranu i ne dozvoli Turskoj da napravi preokret.

Imali su naši momci do šest poena prednosti, ali nisu uspevali da se odlepe ikao u prvoj četvrtini, do poluvremena su napravili nekoliko grešaka i sa samo četiri poena razlike otišli na odmor.

U trećem kvartalu se ponovo „probudio“ Bitim, koji je uz Vilbekina bio najzaslužniji što je Turska pred poslednjih 10 minuta imala nerešen rezultat – 54:54.

Kontra-ritam „orlova“ prekidao je trojkama Ristić, što je domaće držalo u igri u momentima kada je Turska imala prednost.

Finiš meča bio je izuzetno dramatičan.

Srbija je imala poen prednosti u trenutku kada Turska gubi loptu (32 sekunde do kraja).

Posle izgubljene lopte Turske, isti scenario viđen je na drugoj strani u režiji Luke Mitrovića.

Turska je imala poslednji napad, Vilbekin je držao loptu do poslednje sekunde, ali je njegov šut na kraju bio neprecizan.

Srbija – Turska 77:76 (24:21, 13:13, 17:20, 23:22)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Srbija: Lučić 8, Radanov 3, Dobrić 11, Ristić 16, Mitrović 10, Jagodić-Kuridća, Gudurić 18, Jović 6, Jaramaz 5, Simanić, Trifunović, Anđušić.

Turska: Birsen, Hazer 5, Vilbekin 22, Bitim 18, Sajbir 2, Mahmutoglu 2, Kabaca 6, Tunčer, Osmani 8, Sipahi 11, Koksal, Jašar 2.

Srbija - Turska 77:76

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar