FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Jedan od najboljih šutera današnjice, a verovatno i u istoriji, Stef Kari još uvek nije zabeležio nastup za svoju reprezentaciju na Olimpijskim igrama.

On je svom saigraču iz Golden Stejta, Drejmondu Grinu i ostalim američkim reprezentativcima čestitao na osvajanju zlatne medalje u Tokiju na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ:

O tom uspehu sanja i sam Kari, koji se nikada do sada nije našao u olimpijskom timu.

Iako zvuči suludo, Kari je bio višak za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, kada je i sam izjavio da je bio razočaran tom odlukom Majka Kžiževskog.

Nakon toga usledio je svetski šampionat 2014. godine, kada je plejmejker Golden Stejta predvodio svoju reprezentaciju do trona.

Kari je bio prognoziran kao siguran putnik za Rio 2016. godine, ali i te Igre su mu se omakle zbog povrede skočnog zgloba i kolena.

Prošla sezona mu je bila odlična i bio je u konkurenciji za MVP nagradu. Sve je to iziskivalo dosta potrošnje i dovelo je do zdravstvenih problema, zbog kojih nije nastupio ni u Tokiju.

„Nemam za čim da žalim. Igram golf, zabavljam se sa porodicom – to je lična stvar“, izjavio je Kari povodom procesa oporavka.

Sledeće Olimpijske igre su u Parizu 2024. godine, a Stef će imati punih 36 godina. U reprezentaciji se na mestu pomoćnika trenera nalazi trener Golden Stejta Stiv Ker, pa je nesumnjivo da je mesto za Karija u reprezentaciji rezervisano samo ako zdravlje to bude dozvoljavalo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar