Stevan Jelovac, Foto: Starsport

AEK se na poseban način oprostio od Stevana Jelovca koji je u nedelju preminuo od posledica moždanog udara.

Jelovac se 14. novembra srušio na treningu AEK-a posle čega je odmah prevezen u bolnicu

Iako su prve informacije govorile da je stanje stabilno, ono se pogoršalo, nakon čega je prebačen u Srbiju gde je i umro.

PROČITAJTE JOŠ

AEK u koji je Jelovac stigao ove sezone, odao j epočast svom košarkašu, tako što je na svom Tviter profilu stavio njegovu sliku u desu AEK-A na pozadinu, koju vidi svako ko uđe na profil.

Grčki klubje i na zvaničnom sajtu izdao posebno saopštenje o tragičnoj smrti svog košarkaša koje para srca.

„Kako se nositi sa pošastima sudbine? Kako se pomiriti sa neshvatljivim? Našeg nasmejanog deteta nema… Tragedija. Neizreciva bol. Tužna vest je malopre stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat Stevan je postao anđeo. Odleteo je u nebo…

17. avgust 2021 – uputio nam je velikodušan osmeh. Teška vremena, Svima nam je to bilo potrebno.

Foto: Tviter

14. novembar 2021. – vreme se zamrznulo. Naš brat je počeo da vodi najveću bitku u svom životu. Tim je crpio snagu iz svog meča, od njegove strasti, van očekivanja. Nadajući se.

5. decembar 2021 – 22 dana kasnije… Neravnopravna bitka je završena. Stevan nije mogao da izdrži… Šta sada reći njegovoj porodici? NJegovim roditeljima? NJegovoj sestri, njegovom partneru?

Anđele, ti letiš ovde, pateći i nevidljivi, uhvati me za ruku, ljudi imaju zlatne zamke“, napisao je jedan pesnik. Nema reči utehe, one ne postoje. Istorija našeg slavnog kluba je isprepletena s teškoćama i tragedijama, ali sada si preterao.

Slomi mi srce, izgubio sam nasmejano dete…“

Srećno, brate naš“, stoji u emotivnoj poruci Košarkaškog kluba AEK.

BONUS VIDEO Dušan Duda Ivković, košarkaška legenda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram