Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dva srpsko-crnogorska derbija biće na programu u 9. kolu ABA lige, a snage će najpre odmeriti Mornar i Partizan (subota, 19), odnosno Crvena zvezda i Budućnost (nedelja, 18).

Kakva bi tek atmosfera bila da je dozvoljeno prisustvo navijača, ovako će velike regionalne borbe proteći bez publike zbog situacije sa koronavirusom.

Mornar kao trećeplasirani sa učinkom 6-1 (najbolji ABA start u istoriji kluba) dočekuje Partizan, koji ima po četiri trijumfa i poraza i nalazi se iza Barana na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-belima je ovo prvi ispit na Jadranu posle večitog derbija i pauze usled obaveza reprezentacija, jer se Evrokup nije igrao.

„Mornar je odlična napadačka ekipa, sa Pulenom, Vajthedom i Nidamom, ima domaćin odlične šutere za tri poena, čak i iz kontranapada. Moraćemo da budemo pažljivi, čeka nas veliki izazov. Da bismo pobedili potrebno je 40 minuta dobre odbrane i visoka koncentracija, dok u napadu moramo da dejstvujemo timski“, naglasio je Sašo Filipovski, trener Partizana.

U prethodna četiri susreta odigrana u Baru, obe ekipe su zabeležile po dve pobede, dok Partizan vodi 5-3 računajući sve međusobne duele. Trener domaćina Mihailo Pavićević ponosan je što mečevi njegove ekipe imaju epitet derbija na Jadranu.

„Partizan pretenduje na sam vrh ABA lige. Nisu otvorili sezonu kako su očekivali, ali nisu jedini. To nas neće zavarati da pomislimo da Partizan nije na onom nivou na kojem bi trebalo da bude. Crno-bele izuzetno cenimo, jer ekipa koja je sastavljena od takvih igrača mora da se poštuje. Prija nam što se utakmice koje igra Mornar proglašavaju derbijima. Na tu činjenicu smo, s pravom, ponosni“, naglasio je Pavićević.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Dakle, hala „Topolica“ biće poprište prvog srpskog-crnogorskog derbija ovog vikenda, u subotu od 19 sati, a dan kasnije od 18 časova Crvena zvezda dočekaće Budućnost.

Ekipa Saše Obradovića nije odmarala, jer je imala evroligaške obaveze i biće ovo okršaj jedine dve neporažene ekipe do sada u ABA ligi. Zvezda je na vrhu tabele sa 8-0, dok je Budućnost odigrala manje utakmice i ima svih pet pobeda.

Crveno-beli izlaze na megdan Podgoričanima posle čudnog poraza od Makabija i ovo će im biti drugi od 10 planiranih susreta u novom paklenom ritmu tokom decembra.

Dva tima vodila su žestoke bitke i za ABA titulu, njihovi dueli nose sa sobom uvek mnogo bure, a Zvezda na svom parketu vodi sa 19-4 u dosadašnjim okršajima.

ABA LIGA, 9. kolo

Petak

Cibona – FMP 93:80

Subota

Igokea – Borac 19

Mornar – Partizan 19

Nedelja

Mega – Split 12

Crvena zvezda – Budućnost 18

Krka – Primorska 19

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar