Rasel Vestbruk 182. tripl-dabl
Foto: Tanjug/ AP Photo/Ben Margot)

Darko Rajaković, srpski trener koji je pomoćnik Tejloru Dženkinsu u Memfis Grizilisima, prisetio se perioda kada je sarađivao sa Raselom Vestbrukom i podelio je sjajnu fotografiju.

Na fotografiji se vidi kako Vestbruk drži visoko podignuta tri prsta na obe ruke, a uz njega se nalazi u Rajaković.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski trener je duhovito opisao fotografiju.

„Znate veličinu kada je vidite. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa srpskim članom Kuće slavnih. Čestitam Vestbruku što je postao lider u broj tripl-dabl svih vremena“, napisao je Rajaković.

Američki plejmejker je protiv Atlanta Hoksa (125:124) stigao do 182. tripl-dabla u karijeri i tako prevazišao Oskara Robertsona (181).

Bio je pomoćni trener na Ol-star meču 2014. godine u periodu dok je radio u Oklahomi, a nakon Oklahome ga je put odveo u Finiks Sanse, zatim do nacionalnog tima Srbije, a danas sa uspehom radi u Memfisu.

On je tokom pet godina radio u Oklahomi (od 2014. do 2019.), a tamo sarađivao sa Kevinom Durentom i Raselom Vestbrukom.

Prisetio se šta je govorio tada o njima

„Kad se govori o profesionalizmu, njih dvojica su na vrhu. Neviđeni radnici! Ljudi mogu da kažu da je Durent talentovan i da Vestbruk ima neverovatne fizičke predispozicije, ali ne vide njihove radne navike. Kad sam došao u klub, hteo sam da se dokažem. Vratili smo se s gostovanja u predsezonskoj utakmici i sleteli u 2:30. Navio sam alarm da budem u dvorani u 7:15 i očekivao sam da ću biti prvi. Kad ono, čuje se lopta. Durent na jednom, Vestbruk na drugom košu, celi u znoju, već privode kraju svoj jutarnji trening. Nije nikakvo iznenađenje da su zvezde i na najvećem mogućem nivou. Od njih sam mnogo naučio o profesionalizmu i kako NBA funkcioniše, a nadam se da sam i ja njima pomogao svojim međunarodnim iskustvom“, rekao je Rajaković za „Index.hr“ sredinom prošle godine.

Objasnio je i da su ovi igrači često gledali snimke evropskih igrača.

„Uvek su gledali pozitivno na međunarodnu košarku. Poslao bih im video snimke Bodiroge, Đorđevića, Dražena iz reprezentacije i Reala, pokazivao im kako su oni funkcionisali na terenu i pokušavao da im proširim vidike, da shvate da postoji i drugačiji pristup košarci od onoga kako je oni vide. Uvek su bili otvoreni, ali na primer, znao sam da Vestbruk ne prihvata ako mu nešto direktno kažeš da uradi. Drugačije je kad mu postaviš izazov. Tako sam mu slao dodavanja Teodosića i govorio mu da on to ne može da uradi, a on bi pokušao da me demantuje. Poslao sam mu i Bodirogin krosover, a on ga je uradio već na sledećoj utakmici i još zakucao. Pronašao sam suptilan način kako da doprem do njih i proširim im vidike, a kako je vreme odmicalo, postali smo prijatelji i još smo u bliskom kontaktu“, zaključio je Darko Rajaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar