Kosarka
Košarkaška lopta, Foto:EPA-EFE/KAI FOERSTERLING

Srpski srednjoškolci zauzeli su peto mesto na prvom Evropskom prvenstvu u košarci u Skoplju, dok su srednjoškolke iz Republike Srpske osvojile srebro, a Crnogorci bronzu.

Takmičenje su otvorili Željko Tanasković, predsednik Evropske federacije za školski sport, Pero Antić kao promoter turnira i Naumče Mojsovski, direktor Agencije za mlade i sport Severne Makedonije.

PROČITAJTE JOŠ:

Našu zemlju su predstavljali srednjoškolci iz gimnazije Prestiž, koji su u doigravanju za peto mesto bili bolji od Makedonije 2 sa 69:45.

Medalje su u muškoj konkurenciji osvajale ekipe Makedonije 1, Češke i Crne Gore, dok su u ženskoj konkurenciji Čehinje bile prve, devojke iz Republike Srpske druge, a Makedonke treće.

Na turniru su učestvovali srednjoškolci iz Srbije, Severne Makedonije, Češke, Crne Gore, Republike Srpske, Bugarske i Francuske, a turnir su organizovali Evropska federacija za školski sport i Makedonski savez za školski sport.

„Kada se sumiraju utisci zaključujemo da sa pravom možemo reći da nismo imali sreće u žrebu. Iz naše grupe Makedonija i Češka su prošle dalje i na kraju igrale i finalni meč. Naši mladići su na kraju ubedljivo pobedili u utakmici za peto mesto i zadovoljni se vraćamo kući. Ovo je za sve jedno veliko iskustvo. Uz mečeve, deca su se družila, upoznali su nove prijatelje i videli lepi grad Skoplje“, rekao je Kiro Andreev, profesor informatike, koji je bio šef delegacije srpskog tima.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar