Foto: Starsport

Ovo ne sme da se propusti

Srbija je ostvarila veliku pobedu posle neviđene drame protiv reprezentacije Turske u Beogradu rezultatom 77:76 i došla na korak od Mundobasketa.

Pored toga, i u ovom kolu su se poklopili rezultati drugih mečeva pa nas samo jedna pobeda deli od plasmana. Letonija je ubedljivo pobedila Veliku Britaniju, dok je Grčka posle drame bila bolja na gostovanju Belgiji 72:70 i napravila značajan korak ka plasmanu.

PROČITAJTE JOŠ

Letonija je ubedljivo prva sa sedam pobeda i jednim porazom, dok Srbija i Grčk aimaju po pet pobeda i tri poraza i zauzimaju pozicije za plasman u narednu rundu.

Obe selekcije su sada na dve pobede ispred Belgije i Turske, ali je Grčka zbog boljeg skora sa Turskom i Belgijom već na Mundobasketu, dk Srbiji treba još jedna pobeda da otkloni sve dileme

U narednom prozoru će upravo Grčka i Srbija odigrati meč u Atini i to će biti prva prilika  za Srbiju.

Ukoliko ne uspe u Atini, Srbija će u poslednjem kolu na svom terenu imati drugu šansu protiv Velike Britanije. Srbija bi čak i u slučaju dva poraza mogla da prođe na Svetsko prvenstvo ukoliko Belgija izgubi jedan od dva sureta do kraja. Belgijanci imaju bolji međusobni skor od Srbije, dok Turska ni u slučaju dva kiksa selekcije Srbije ne može da nas prestigne.

Računica je dakle jasna. Srbija treba jedna pobeda da otkloni sve dileme i plasira se na Mundobasket i tada drugi mečevi neće biti važni.


Preostali mečevi do kraja kvalifikacija

9. kolo

24.2.2023. Grčka – Srbija

24.2.2023. Turska – Letonija

24.2.2023. Velika Britanija – Belgija

10. kolo

27.2.2023 Srbija – Velika Britanija

27.2.2023 Letonija – Grčka

27.2.2023 Belgija – Turska

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Stefan Jović posle pobede nad Turskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar