Foto: Starsport

Ljut posle poraza.

Reprezentacija Srbije je posle velike drame savladala Tursku sa 77:76 i ostvarila veliki korak ka plasmanau na Mundobasket.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je pored neizvesne završnice obeležio verbalni rat dvojice selektora.

Ergin Ataman je u jednom trenutku krenuo da vrši pritisak na sudije tražeći da sviraju nespoertski faul, kada je pobesneo Svetislav Pešić i krenuo da viće na njega ljut zbog tog protiska.

Potrajala je ta rasprava pre nego što je meč nastavljen, a Atamanu je to zasmetalo što je rekao i posle meča.

„Neprihvatljivo je između trenera da tako pričaju, bila je čista nesportska, obratio sam se sudijama i Pešić mi se obratio što se žalim i nije fer da mi se tako obraća sa klupe, i da provocira reakciju navijača, on je moj prijatelj i znam da je pod velikim pritiskom što nije osvojio Evrobasket al ne treba tako da provicira“.

On je bio nezadovoljan i suđenjem posle utakmice.

„Bilo je veoma teško, teška atmosfera. Ali, ponosan sam na moje mlade igrače da se ovako bore 40 minuta, do poslednjeg šuta. Sjajna utakmica. Dve stvari: odlično smo igrali odbranu, ali smo gubili lopte suviše lako. Posle toga je Srbija ubacila 14 poena. To pokazuje da su oni igrali veoma agresivno, što je na domaćem terenu. Ali nije normalno 24 penala u odnosu na 17 penala. Izgubili smo na jednu loptu. Ovaj nivo košarke, nastavlja se od Evrobasketa, sudijske odluke su isto. Oni su 24 a mi 17, a oni su bili agresivni. Čestitam Ristića jer je pronašao u karijeri šut za tri poena“.

Dobio je pitanje i o Vasiliju Miciću i prilično ljutito odgovorio.

„Ne znam ko je isprovocirao tu situaciju. Ali, neću više da komentarišem to. Pitajte isto Šarunasa što nije poslao Кalinića, Željka zašto nije Papapetrua. Vasa je jedini plejmejker, on se isto povredio. Isto je ovo“.

Onuralp Bitim je kratko rekao da su želeli da ponude pobedu kao utehu za teroristički napad koji se desio u  Istanbulu..

„Izuzetno nam je žao zbog onoga što se desilo u našoj zemlji, svim porodicama saučešće zbog gubitaka. Želeli smo da ponudimo narodu pobedu kao utehu, ali nije se desilo. Dobro smo se borilo, ali na kraju šut nije ušao“ rekao je Ataman.

BONUS VIDEO Svađa Pešića i Atamana usred utakmice, Kari pokazivao selektoru Turske da sedne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar