Nova pobeda, brinu povrede.

Reprezentacija Srbije je savladala Izrael rezultatom 89:78 u četvrtom kolu grupe D Evropskog prvenstva u košarci i ostala jedina neporažena ekipa u grupi.

PROČITAJTE JOŠ:

Briljantnu partiju je odigrao Nikola Jokić koji je postigao 29 poena uz 11 skokova i pet asstencija, a prvo poluvreme je završio sa 20 poena bez promašaja. odličan je bio i Vasilije Micić sa 19 poena, a dvocifreni su bili Ognjen Jaramaz i Nikola Kalinić sa po 10.

Međutim, sve je zabrinula povreda Nemanje Nedovića koji se početkom drugog poluvremena tražio izmenu i nije se vraćao u igru. Nezgodno je pao i Lučić prilikom jedne kontre, ali je uspeo da se podigne i nastavi.

Najveće probleme našem timu su zadavali Jam Madar sa 20 poena i Deni Avdija sa 14 poena.

Srbija je krenula preko Jokića u startu koji je bio izuzetno raspoložen. Otvorio je meč trojkom, a zatim krenuo da rešeta pod obručima.

Foto: Matias Horak/STARSPORT/2022

Međutim na samom početku, Izrael je uspevao da odgovori na našu igru mahom preko Denija Avdije.

Nakon što je Srbija došla lako do 10 poena prednosti, Avdija je uz pomoć Zosmana i asistencije Mekela poveo seriju od osam peona i Izrael se lako vrtaio u igru. Morao je Pešić tajm-autom da prekine seriju i Srbija je ipak u završnici četvrtine uspela da se odlepi na šest poena.

Početak druge deonice protekao je u znaku rivala. Mekel i Madar su ušli u seriju i Izrael je iznenada uspeo da napravi preokret i prvi put povede na meču.

Usledila je prvo reakcija Pešića, a odmah potom i našeg tima i Micić i Lučić su trojkama brzo vratili razliku, a onda je do kraja poluvremena nastavio da rešeta Jokić.

Srbija je podigla nivo igre u odbrani, krenula da trči i do poluvremena je prednost porasla na 12 razlike uz 50 postignutih poena.

U drugom poluvremenu smo videli veliku bornu i nekoliko naleta Izraela koje je Srbija odmah odbijala. Činilo se sredinom treće nakon trojke Micića i 15 peona prednosti da je otpor Izraelaca konačno slomljen, ali su upornošću i agresivnom odbranom isfrosirali nekoliko grešaka i na kraju u poslednju deonicu ušli samo  sa minus sedam.

To je dovelo do toga da se Irael trojkama početkom poslednje četvrtine približi na minus dva, ali su se u tom trenutku naši razgoropadili. Eksplodirao je Jaramaz, a potom i Jokić krenuo da igra kao u prvom poluvremenu i u tren oka je razlika dostigla 18 poena.

Do kraja meča je Izrael imao jedan manji nalet, ali je Srbija rutinski privela meč kraju.

Srbija – Izrael 89:78

Dvorana: O2 arena, Prag, Češka; Sudije Ademir Zurapović, Jener Jilmaz, Gintaras Macijulis

Srbija: Micić 19, Jaramaz 10, Nedović 6, Gudurić 8, Kalinić 10, Lučić 7, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Jokić 29, Milutinov, Ristić. Selektor: Svetislav Pešić.

Izrael: Mekel 5, Avdija 14, Pnini, Madar 20, Menko 9, Koen 7, Zalmanson, Levi 6, Ginat , Blat 3, Zosman 3, Sorkin 11; Selektor: Gaj Gudes.

Srbija - Izrael 89:78

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare