Foto: KSS

Loše izdanje Srpkinja.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je prijateljsku utakmicu u Leuvenu protiv domaće selekcije Belgije 70:59 (18:17, 19:19, 18:10, 15:13).

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je povela sa 6 :0, odlično otvorila utakmicu, ali su Belgijanke ubrzo uspele da uđu u egal. Prvo poluvreme proteklo je u ujednačenoj igri, da bi Belgijanke ključnu prednost stekle u trećoj četvrtini koju su dobile sa 18:10. U poslednjoj deonici su Belgijanke i imale najveću prednost 58:46, koja do kraja nije bila ugrožena.

Domaće košarkašice su imale bolji procenat šuta i za 1 i za 2 i za 3 poena. Uz to su dobile bitku u skoku (43:33), više su razigravale (17 :12 u asistencijama), dok je Srbija imala manje prodatih (17:13) i više ukradenih lopti (5:8).

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je iskusna Džuli Vanlo sa 17 poena. 12 poena ubacila je Kjara Linskens, dok je dvocifrena bila još i Hind Ben Abdelkader sa 10 koševa.

U reprezentaciji Srbije, za koju je u ovoj utakmici šansu dobilo svih 14 košarkašica koje su otputovale u Belgiju, 14 poena i 11 skokova imala je kapitenka Tina Krajišnik, a 10 je ubacila Jovana Nogić.

Utakmicu u Sportoas areni u Leuvenu pratilo je 1.500 gledalaca.

Ovo je bila prva od dve prijateljske utakmice Belgije i Srbije. Druga se igra u nedelju od 16 časova u Mehelenu. Srpska delegacija se vraća u Beograd u ponedeljak, odakle će u sredu otputovati na Zlatibor na novi visinski deo priprema.

„S obzirom da je ishod utakmice bio loš po nas i da smo izgubile, naravno da nisam zadovoljna našom igrom, ali treba uzeti u obzir da smo tek na početku. Sada smo svesne da moramo više da radimo na međusobnoj komunikaciji, na uigravanju, razumevanju. Pred nama je nova utakmica već sutra i verujem da ćemo imati bolji pristup i više energije i da će to mnogo bolje izgledati“, rekla je Tina Krajišnik.

Belgija: Ramete, Deler 9, Linskens 12, Abdelkader 10, Geldof 2, Beki Mesi 2, Vervet, Lisova-Embaka 6, Novelers 3, Bili Mesi, Vanlo 17, Joris 9.

Srbija: Raca 2, Matić 2, Čađo 9, N. Jovanović, Anderson 8, Stanković 2, Nogić 10, Topuzović 3, Škorić, Dugalić 4, Krajišnik 14, I.Katanić 3, Đorđević 2, Turudić.

BONUS VIDEO Adriana Vilagoš opisala kako je šokirala Evropu i uzela evropsko srebro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar