Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

Nestvarna priča nove srpske atletske zvezde.

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš postala je prava senzacija nakon osvojenog srebra na Evropskom prvenstvu u atletici.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je sjajnim hicem u poslednjoj seriji došla do medalje na prvom seniorksom takmičenju u karijeri.

Dominirala je Vilagoš u juniorskoj konkurenciji, ai malo ko je verovao da će već na prvom seniorskom takmičenju ostvariti ovakav uspeh.

Iapk, sve je moglo da budei drugačije i da Adrianu Vilagoš gledamo kako nastupa za drufu zemlju i to čak i u drugom sportu.

Njena mama Đerđe svojevremno se bavila rukometompa je i njena ćerka krenula njenim stopama. Sa atletikom se susretala samo u školi na takmičenjima u bacanju vorteksa.

Adriana Vilagoš Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

„Moram da priznam da za bacanje koplja nisam ništa znala. Kada je Adriana išla prvi put na takmičenje iz bacanja vorteksa i to smo tek na internetu videli kako se baca. Mi smo mislili godinama da će bacati samo vorteks pored rukometa, i da će rukomet biti glavni sport. Kako su došli rezultati i kako je ona prešla u stariju kategoriju morala je da odluči da li će da nastavi sa atletikom ili sa rukometom jer nema više bacanja vorteksa. Dogovorili smo se da nastavi sa bacanjem koplja. Tada je bila sedmi razred i primljena je bila u Mađarsku nacionalnu rukometnu akademiju“ ispričala je njena mama svojevremno za sajt Atlex.

Tada je krenula borba našeg atletskog saveza i rukometnog saveza Mađarske.

„Dali su nam šansu u Mađarskoj da dok ne završi osmi razred odlučimo da li će rukomet ili koplje. U to vreme smo stvarno pokušali da se usavršimo, tehniku smo gledali na internetu zajedno, analizirali smo“, govorila je mama za Atlex.

To je bilo dovoljno da Adrijana zavoli bacanje koplja, a onda je počela njena dominacija. Pomaže joj i trener Dragiša Đorđić Bizi. On je 2014. sa Tatjanom Jelačom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a sada trenira standardne učesnike ovog velikog takmičenja Vedrana Samca i Mariju Vučenović.

BONUS VIDEO Adriana Vilagoš opisala kako je šokirala Evropu i uzela evropsko srebro


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare