Foto: MN Press/vm/kss.rs

Sjajan meč.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Kinu u pripremnoj utakmici pred odlazak u Sloveniju na Evropsko prvenstvo rezultatom 86:55.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča odigranog u dvorani „Ranko Žeravica“ Srbija je krenula sjajno, prvu četvrtinu su dobile rezultatom 24:11, potom je razlika u drugoj povećana na 47:26, čime je praktično i rešeno pitanje pobednika.

Od tog momenta igračice Srbije su bez većih problema čuvale prednost koja je do kraja utakmice uvećana za još deset poena, te je susret okočan rezultatom 86:55.

A koliko su dominantne izabranice Marine Maljković pokazuje i podatak da su imale više asistencija (23:12), ukradenih lopti (13:5), manje izgubljenih (Slovenija 22, Srbija 16), te više skokova (34:29).

Foto: MN Press/vm/kss.rs

Ivon Anderson i Jovana Nogić su ubacile po 16 poena, Maša Janković je dodala 12. Kod Kine je Jang Šuju brojala do 16.

„Većim delom utakmice protiv Kine odradile smo stvari koje smo zamislili. Opet, treba reći da Kina je sada igrala bez bar pet najboljih košarkašica. Neke su u WNBA, neke nisu tu na ovoj njihovoj turneji po Evropi. Ali hajde da kažem, ovom poslednjom probom sam zadovoljna. Što se nas tiče, to je kao i uvek jedan dobro poznat sistem, određeni broj utakmica, to se nikada ništa nije menjalo. Bilo je i dobrih i loših stvari.

Foto: MN Press/vm/kss.rs

Sada kad vratim film, Novi Zeland, Belgija, Crna Gora, ono u Francuskoj svakako nije bilo dobro. Francuska je i sad jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje. Ima jako dobar tim i jako dobre mlade igračice“, istakla je selektorka Srbije Marina Maljković.

Srbija sutra putuje u Sloveniju gde od 15. juna brani šampionsku titulu na Evropskom prvenstvu, dok Kina od 26. juna učestvuje na šampionatu Azije koji će se igrati u Australiji.

Dvorana: Hala sportova Ranko Žeravica. Sudija: Song Hon Lu, Jelena Smiljanić, Vladimir Jevtović.

Srbija: Raca 6, Čađo, Jovanović 2, Crvendakić 8, Anderson 16, Stanković 8, Nogić 16, Topuzović, Janković 12, Dugalić, Krajišnik 6, Katanić 3, Zec 1, Đorđević 8.

Kina: Li Vei 9, Juan, Manman, Jifan, Siju 13, Veina, Šuji 16, Ru 2, Ćinju, Žengći 7, Linge, Song 9, Šuaj, Ju

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar