Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ispratio je šta se dešava i u svetu košarke i tenisa.

U ponedeljak u Staroj Pazovi okupio je nacionalni fudbalski tim pred prijateljsku utakmicu s Jordanom u petak i pred kvalifikacioni meč sa Bugarima u Razgradu, 20. juna od 21 sat.

PROČITAJTE JOŠ:

Minulog vikenda je bio u Istanbulu na finalu Lige šampiona između Intera i Mančester sitija gde su „građani“ slavili sa 1:0, golom Rodrija.

U međuvremenu je uspeo da isprati i kako Nikola Jokić dominira u NBA ligi gde Denver Nagetsi vode velikom finalu protiv Majami Hita sa 3:1, ali i kako je Novak Đoković u nedelju uzeo 23. grend slem titulu.

Novak je time postao apsolutni rekorder po broju trofeja sa najvećih turnira, zbog čega je Piksi konferenciju posvećenu predstojećim mečevima Srbije počeo jednom teniskom temom.

„Javno čestitam Novaku Đokoviću na istorijskom rezultatu. Ono što je postigao zaslužuje svaku pažnju i iskrene čestitke. Čini nas ponosnima i pogotovo juče smo još ponosniji jer je sve to zaslužio tehnikom, taktikom, psihom. I zaista je juče bilo prelepo gledati ga i navijati za njega. Od srca mu čestitam i neka nastavi sa dobrim rezultatima“, kazao je selektor Srbije u Staroj Pazovi.

Ništa drugačije nije ni sa Jokićem, koji je kroz veći deo plej-ofa ove godine imao tripl-dabl.

„Pratim, kako ne. To su ljudi koji pomeraju granice. To nije ništa slučajno, ne dešava se slučajno. Jokić u Americi u najjačoj ligi na svetu, zaista… To kako igra sa kakvom lakoćom, rekorde koje obara i tripl-dablove koje ima, to je veličanstveno, savršeno. Svima nama je drago, posebno nama sportistima koji navijamo za sve naše ljude van granica Srbije. Ponosni smo na njega i Novaka koji pomeraju granice i ponašanjem i igrama i rezultatima. To da li smo mi u trećem ili četvrtom planu, nije bitno. Bitno je da nas usreće“, naglasio je Piksi.

BONUS VIDEO: Dragan Stojković Piksi posle pobede u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar