Nikola Jokić NBA finale
Foto: AP Photo/Lynne Sladky

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić sprema se za peti meč finala NBA lige, a u jeku čitave priče, pojavila se i anegdota o Nikolinoj opsesiji konjima.

Njegov slavni prijatelj i legendarni džokej Tim Tetrik ispričao je jednu situaciju koja oslikava zbog čega je Jokić poseban kao pojava u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je svom prijatelju rekao da bi se odrekao košarke da se konjičke trke plaćaju bolje, jer su njegova ogromna strast od malih nogu upravo ove plemenite životinje.

U aprilu je Denver igrao protiv Njujork Niksa i Bruklin Netsa i spremao se za put u Vašington. Ceo tim je tada morao da čeka Nikolu.

„Išli su vozom za Vašington i naterao ih je da čekaju još tri sata da bi mogao da radi sa konjima. Našalio sam se sa njim: ‘Ti si kao Denis Rodman, imaš svoj fiks'“, ispričao je Tetrik za Dejli njuz.

Tetrik je ispričao i da je vodio Nikolu na nekoliko različitih farmi konja, te da Srbin voli da priča o plemenitim životinjama, ali ne o košarci kada su zajedno i provode sate u automobilu vozeći se.

„Rekao mi je: ‘Moj posao je košarka, ali moja strast su konjske trke’. Trampio bih se sa tobom za posao u treptaju oka kada bi se to bolje plaćalo. Jednostavan momak, nikad ne biste rekli da ga plaćaju 40 miliona po sezoni da bi igrao košarku. Pojavi se u trenerci u štali. Onda ima svoje trening odelo u koje uskoči i voli da ga nosi“, kaže Tetrik.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar