Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Lejkersi vode 1-0 u finalu Zapada protiv Denvera. Znači, Nagetsi su, po "računu" Majka Melouna u prednosti još jednu utakmicu, jer je pred start prve utakmice njihov trener rekao da bi NBA trebalo da uvede pravilo po kome bi Denver počinjao svaku seriju sa 1-3, jer su Nikola Jokić i ekipa dva puta ove sezone pravili čuda protiv Jute i Klipersa upravo posle takvog skora u pobedama.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno, šalio se…

Serija protiv Lebrona Džejmsa i ostatka Lejkersa nešto je sasvim drugačije, uz svo dužno poštovanje Džezera i Klipersa. Broj faulova u uvodnoj utakmici pokazao je razliku u tretmanu kod sudija. Ali, to je najmanje što brine Melouna i članove njegovog stručnog štaba koji su skrenuli pažnju da ako bude „rasprodaja“ lopti kao što je bila u petak uveče, teško da će do pobede uz sve čarolije Jokića i ma kolike visine dostigne šutersko raspoloženje Džamala Mareja.

Nagetsi koji će ponovo držati Srbiju budnu, ne smeju da „spavaju“ u tranziciji, jer Lejkersi fantastično trče u oba smera, ali i pre svega da nađu načina kako da onesposobe silu osovine protivnika Džejms – Dejvis.

„Čak i pošto smo postizali koševe, pokušavali smo da se uskladimo. Moramo da budemo bolji, da više komunicramo… Sve dok smo telom ispred (njih) i verujemo u svoje rotacije, trebalo bi da budemo dobro…“, pokazuje Meloun put ka pobedi.

A Jokić i ekipa još ranije su pokazali da znaju da se brzo adaptiraju na nove uslove i pobede.

Da li će to uspeti i u drugom meču, pratite i večeras od 1.30 časova u „blogu uživo“ na Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar