EPA-EFE/Tamas Kovacs

Tekstualni prenos meča možete pratiti uživo na portalu Nova.rs.

Zajedno uz naše ORLICE sa Wellnessom

Zajedno uz naše ORLICE sa Wellnessom.

Košarkašice Srbije poražene su od Mađarske sa 81:75 u trećem meču grupne faze na Evrobasketu.

Ovim porazom su naše „orlice“ otišle u osminu finalu sa drugog mesta u grupi, pošto je Mađarska kao prva prošla direktno u četvrtfinale.

Iz naše grupe plasman dalje u osminu finala izboriće i Turska ili Slovačka, koje nešto kasnije igraju meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Naša selekcija će u osmini finala igrati protiv Velike Britanije u utorak, a ukoliko pređemo tu prepreku mogli bismo da se sastanemo sa Belgijom u četvrtak.

Srbija je u ovom meču bila oslabljena, jer je Tina Krajišnik ceo meč presedela na klupi zbog povrede skočnog zgloba.

Najefikasnija u našem sastavu bila je Ivon Anderson sa 18 poena, ali je na kraju morala ranije na klupu zbog pet faulova.

Dobre partije su pružile i Jovana Nogić i Saša Čađo, koje su imale po 12 poena, dok je Aleksadra Crvendakić imala šest poena i osam skokova.

EPA-EFE/Tamas Kovacs

U selekciji Mađarske istakla se Virag Kiš sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Bernadet Horvat ubacila 12 poena.

Bolji početak duela imala je Srbija, koja je ekspresno stigla do 10:6, ali su Mađarice odlično šutirale i sa dve trojke u kratkom periodu preokrenule i povele sa 21:17.

Srbija je u prvoj četvrtini imala nekoliko jeftinih izgubljenih lopti, a Mađarice su sa penala poravnale rezultat na 23:23 na kraju prvog perioda.

Početak druge četvrtine pripao je Mađarskoj koja je napravila seriju 4:0, ali je Srbija uzvratila istom merom. Mučile su se izabranice Marine Maljković u napadu, a rival je poveo sa 30:29. Jovana Nogić je ubacila trojku za naše vođstvo, posle je pogodila i za dva, ali su Mađarice održale rezultat u egalu – 36:36.

EPA-EFE/Tamas Kovacs

Crvendakić je sjajno našla Racu na ziceru za 40:37, ali je Mađarska brzo smanjila. Jovanović je pogodila trojku uz faul, pa je Srbija nakon penala otišla na plus pet na pauzi – 44:39.

Mađarice su napravile veliku seriju od 9:0 početkom treće deonice, što je bilo možda i ključno za ovaj meč.

Na svaki blagi nalet Srpkinja u trećem periodu, rival je imao odgovor, pa je na semaforu razlika bila i do 13 razlike. Ipak, Dragan Stanković je sa penala smanjila i na kraju treće četvrtine rezultat je bio 66:55.

Saša Čađo je imala seriju poena početkom poslednjeg perioda, a Srbija je prišla na šest poena zaostatka.

PROČITAJTE JOŠ:

Ivana Katanić je hrabro prošla do kraja, ali je Mađarska opet otišla na plus šest. Srbija je ponovo promašila zicer, ali je požrtvovana Čađo izvukla loptu za Srbiju. Međutim, još jednu šansu da priđemo na tri ili četiri poena nismo realizovali, ali je Mađarska jeftino prodala loptu. Trojka Čađo je bila kratka, a Lelik je bila polovična sa penala za 73:66. Mina Đorđević je napravila faul u napadu, a ubrzo su „orlice“ prodale još dve lopte.

I pored katastrofalne igre u ključnim momentima i previše grašaka, Srbija je mogla da preokreta u završnici. Crvendakić je sa poludistance smanjila na 74:68, a Čađo je ubacila ttrojku za samo tri poena zaostatka. Ipak, to je bio poslednji ozbiljan nalet Srbije u ovom meču.

EPA-EFE/Tamas Kovacs

Ivana Katanić je bila tragičarka, pošto je najpre dobila tehničku, a onda je napravila faul i to u trenucima kada je Mađarica polagala.

Opet je Crvendakić pokušala da izvadi kestenje iz vatre, pronašla je put do koša za četiri poena minusa, ali je Kiš posle tajm-auta uhvatila ofanzivni skok i poentirala. Čađo je imala šut za tri kojim bi Srbiju poslala direktno u četvrtfinale, ali je promašila ceo koš za konačnih 81:75 u korist Mađarske.

Izabranice Marine Maljković su u grupi pobeđivale Tursku i Slovačku, ali su u trećoj rundi podbacile i sada će težim putem morati da se proguraju do borbe za medalje.


Srbija – Mađarska 75:81 (23:23, 21:16, 11:27, 20:15)

Dvorana: Stožice, Ljubljana. Sudije: Kastiljo, Mendoza, Poursanidis.

Srbija: Anderson 18, Čađo 12, Raca 2, Stanković 5, Topuzović 4, Crvendakić 6, Đorđević 3, Janković 2, Jovanović 4, Katanić 7, Krajišnik, Nogić 12. Trener: Marina Maljković.

Mađarska: Aho, Dubei 11, Kiš 21, Lelik 8, Studer 2, Gore, Hatar 10, Horvat 12, Kanjasi, Ruf-Nađ 8, Torok 3, Varga 6. Trener: Norbert Šekelji.

Srbija - Mađarska 75:81

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar