Nikola Jokić i Dino Rađa Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia/Josip Regovic/PIXSELL

Neverovatno.

Nikola Jokić je dva puta bio MVP NBA lige, proglašen je za najboljeg igrača finalne serije, odveo je Denver Nagetse do prve titule u istoriji… No, ništa od toga nije dovoljno da dobije poštovanje kakvo zaslužuje.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon Predraga Danilovića, koji je za Jokića rekao da „nije najbolji evropsi košarkaš u istoriji“, te da ga „ne zanimaju vašarska nagađanja„, na sličan način, samo nešto drugačijim rečnikom govorio je nekadašnji centar Boston Seltiksa, Dino Rađa.

Rađa je smatran jednim od najboljih centara u istoriji evropske košarke, ostavio je traga i u NBA ligi, pošto je za Boston igrao od 1993. do 1997. godine, ostao je upamćen u Masačusetsu, pa je za portal „Inside the Celtics“, deo „Sports Ilustrated“ posvećen košarkašima Bostona, istakao da „nije ispravno Jokića stavljati na bilo koju listu najboljih svih vremena:

„Nikola je sjajan igrač velike košarkaške inteligencije, zabavno je gledati ga. Ali, bilo koja lista najboljih svih vremena nije fer jer nije moguće porediti različite generacije – zbog razvoja NBA lige – drugačija su pravila igre“, rekao je Rađa.

BONUS VIDEO Šta bi dečak Jokić rekao Jokiću šampionu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare