Foto: FIBA.com

Kapiten Holandije Vorti de Jong i selektor košarkaša Mauricio Buskalja podelili su utiske posle meča sa Srbijom.

De Jong je Srbiji ubacio 28 poena, pogađao je trojke kao „na traci“ i držao je svoj tim u igri prilično dugo tokom meča.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da ste u pravu, pokazali smo odličnu takmičarsku igru tokom tri i po četvrtine. Ali, onda je njihovo iskustvo uskočilo, a i njihova klupa je ‘duža’. Mi smo uporno pravili neke gluposti i greške, o čemu smo pričali, ali smo im se stalno vraćali tokom utakmice. Te tri i po četvrtine moramo da prenesemo u sledeći meč. Moramo da gradimo na tim pozitivnim stvarima koje smo videli danas. Ovo je odličan tim protiv kog smo igrali i namučili smo ih“, rekao je Vorti de Jong.

Na pitanje da li će razmotriti odluku da se penzioniše posle turnira posle Evrobasketa, kaže da neće.

„Nije do tela, do uma je. Mentalni deo jednačine je ono zbog čega sam doneo tu odluku i držim je se. Ne možemo da se oslanjamo na to da ja ubacujem 28 poena svakog dana, već na tim. Srbija je dala 20 poena iz drugih šansi, ali mimo toga smo pokazali srce i na tome moramo da gradimo ekipu… Verujem da niko ovde nije mislio da ćemo moći da izdržimo tri i po četvrtine sa njima“, dodao je De Jong.

Selektor Holanđana ukazao je na neke od manjkavosti koje je njegova ekipa pokazala, ali se nada da će tim ići nabolje.

„Ja bih da se složim sa time da je Srbija odličan tim. Svaki posed je za nas zlata vredan i zato moramo da bolje delimo lopte, da poradimo na realizaciji i ovako otvaramo malo manji procep. Tim se stalno borio, u prvoj, drugoj polovini utakmice. Promašiti ili ne, to nije poenta, poenta je da igramo timski u odbrani i napadu“, rekao je selektor Buskalja.

Foto: FIBA.com

BONUS VIDEO Simonović o Jokiću: Bajka je igrati sa takvim igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar