Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadležni predueli sve mere.

Sistem rasvete u hali „Čair“ u Nišu popravljen je tokom noći i hala je spremna za košarkaški meč izmedju Srbije i Belgije, saopštili su u Sportskom centru (SC) „Čair“.

Prema rečima nadležnih u tom centru, do problema sa osvetljenjem došlo je usled dvostrukog prekida u napajanju strujom putem dalekovoda, nakon čega nije mogao da ponovo bude „podignut“ sistem rasvete.

PROČITAJTE JOŠ

„U toku noći je struja na kratko isključena kako bi sistem rasvete mogao da bude „resetovan“. Dodati su i neki novi reflektori, tako da je sada hala potpuno spremna za utakmicu“, kazali su u SC „Čair“.

Kako su naveli u toj gradskoj ustanovi, hala „Čair“ je „za svaki slučaj“ priključena i na agregat za napajanje strujom snage 300 kilovata.

„Hala ima agregat, ali nije bio priključen na elektromrežu jer se nikada za poslednjih 15 godina nije dogodilo da za kratko vreme struja dva puta i nestane i onemogući „podizanje“ sistema rasvete“, istakli su u SC „Čair“.

U toj ustanovi su kazali da su od FIBA dobili zvaničnu potvrdu da će utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. izmedju reprezentacija Srbije i Belgije biti nastavljena večeras od 19 časova.

Meč je prekinut posle dva minuta igre zbog nestanka struje u „Čairu“. U trenutku havarije na sistemu rasvete Belgija je vodila 6:3.

BONUS VIDEO Struja u Čairu nestala po treći put na utakmici Srbija – Belgija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare