Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Dejan Majstorović, basketaški reprezentativac Srbije, za Nova.rs najavio je nastup "orlova" na turniru u Tokiju i izdvojio Holandiju i Letoniju kao glavne konkurente za medalju.

PROČITAJTE JOŠ

Basketaši Srbije su se u sportskoj hali Petrovaradin spremali za Olimpijske igre pred sam put, a u ponedeljak su „zapucali“ ka Karatsuu, prvoj bazi pre Tokija.

U ovom japanskom gradu će brusiti formu pre odlaska u Olimpijsko selo i potom kreće ono što su svi čekali kroz celu karijeru – nastup na Olimpijskim igrama.

Bilo je izuzetno teško odabrati četvoricu reprezentativaca, širi spisak je doneo borbu osam igrača.

Dva tima Srbije su prošla kroz pripreme, a na poslednjem turniru odigranom sredinom juna, prvi tim su činili Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, u drugom su igrali Stefan Stojačić, Dejan Majstorović, Maksim Kovačević i Stefan Kojić.

Miksovalo se u međuvremenu na treninzima, tražila se dobitna kombinacija i najbolja „hemija“ četvorice igrača, na kraju će boje nacionalnog tima braniti Bulut, Ratkov, Vasić i Majstorović, a u Tokio kao rezerve i punopravni članovi tima otišli su i Kojić i Savić, koji je Srbiji u prošlosti doneo evropska i svetska zlata.

Foto: Nenad Mihajlović

„Prezadovoljan sam načinom na koji smo trenirali u prethodna dva meseca, načinom na koji smo se spremali. Spremni smo i psihički i fizički za Igre. Propisano je da idemo ranije u Karatsu, tamo smo 7 dana, od 13. do 20. jula, onda idemo u selo i 23. počinju Igre. Nisam upoznat sa celom procedurom oko protokola, ali to je to, nedelju dana smo prvo u Karatsuu“, kaže Majstorović za Nova.rs.

Koliko je bilo pakleno na kraju doći do konačnog spiska putnika, najbolje svedoče reči „Maestra“.

„Volim da se malo šalim, Medžik Džonson je 1992. godine rekao da se najbolja košarka igrala na njihovom treningu, tako se najbolji basket na svetu igra na našem treningu. Osam naših igrača je u najboljih 10 na svetu, ozbiljno ‘cepanje’ je bilo na treninzima i ozbiljan basket se igrao. Ne postoji bolji sparing na svetu od nas osmorice“, jasan je Majstorović.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Veruje i da je najbolja uigranost pronađena u ekipi koju čine Bulut, Ratkov, Vasić i on.

„Mislim da dobro funkcionišemo, čak smo prošle godine dva turnira odigrali zajedno i osvojili smo ih, ove godine smo jedan turnir u Novom Sadu osvojili. Za sada sve to lepo izgleda, mislim da možemo još bolje da se uigramo. Imamo dva sjajna igrača pod košem, Dušan je sjajan na lopti, tu sam i ja da šutiram, mislim da će to biti sjajno.“

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Basketaše je, naravno, razočarao neuspeh košarkaša, svi su očekivali da zajedno napadnu odličja u Tokiju.

„Naravno da sam se razočarao, bio sam ubeđen da ćemo otići tamo, nisam sumnjao nijednog trenutka da možemo da izgubimo od bilo koga. Šteta, Italijani su stvarno bili na visokom nivou, pogodili su mnogo trojki, sasvim zasluženo su prošli.“

Što se tiče njihovog turnira u Tokiju, kao najopasniji rivali izdvajaju se Letonci i Holanđani.

„Standardno, Letonci su najnezgodnija ekipa, tu su i Holanđani koji su jako dobri ove godine, igraju lepo. Sve ostale reprezentacije igraju jako dobro i motivisano, nema opuštanja. Ali, mislim da su Letonci i Holanđani najveći konkurenti“, završio je Majstorović.

BONUS VIDEO – Doček zlatnih košarkašica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar