Foto: Tanjug/AP/Ashley Landis

Luka Dončić se u utakmicama plej-of serije između Dalasa i Klipersa našao na meti sramotnih napada.

Mladi Slovenac je jedan od najboljih igrača lige, iako se u njoj nalazi svega dve sezone, što izgleda neki od „starosedelaca“ ne mogu sportski da prihvate.

PROČITAJTE JOŠ:

To je bilo evidentno u duelima sa Klipersima. Luku je najpre u prvom meču serije fizički pokušao da napadne Markus Moris, posle naizgled bezazlenog kontakta.

PROČITAJTE JOŠ: Dončić o povredi: Imao sam sreće da nije desni zglob

U odbranu Dončića je stao Kristaps Porzingis, koji se umešao, odgurnuo Morisa i dobio drugu tehničku, odnosno isključujuću grešku.

Slovenačkog reprezentativca to nije omelo da zatrpa koš Klipersa i ubaci 42 poena, ali je njegova ekipa izgubila, pre svega zbog činjenice da je Porzingis bio van igre.

Luka je bio briljantan i u drugom meču koji je njegova ekipa rešila u svoju korist, a u trećoj je upisao i tripl-dabl, svoj prvi u plej-ofu.

Tom priliko je zadobio i povredu, ali više od toga može da ga zaboli odnos rivala prema njemu.

Potpuno skandalozno zvuči komentar centra Klipersa Montrezla Herela posle jednog postignutog poena.

„Bitch ass, white boy“, u slobodnom prevodu – „ku*vice bela“, poručio je Herel Dončiću i to u jeku kampanje za rasnu ravnopravnost u SAD.

Atake na Dončića je nastavio i Moris, koji je posle jednog promašenog slobodnog bacanja Slovenca urlao „lopta ne laže“, pokušavajući da imitira legendarnog Rašida Volasa.

Među komentarima na te događaje se ističe i onaj u kom se konstatuje da bi Dončić sasvim izvesno bio suspendovan da je uputio istovetne komentare, ali u ovom slučaju, „u ime rasne pravnopravnosti“, takođe je sasvim izvesno da niko neće snositi posledice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare