Foto: Tanjug/AP/Ashley Landis

Košarkaši LA Klipersa i Bostona zabeležili su pobede u mečevima plej-ofa igraanim u noći između petka i subote. Seltiksi su savladali Filadelfiju sa 102:94, dok su Klipersi bili bolji od Dalasa, 130:122.

Klipersi su u seriji sada poveli protiv Dalasa sa 2-1, a prednost su stekli u prvom poluvremenu, tačnije u drugoj četvrtini koju su dobili sa 14 poena razlike (45:31).

PROČITAJTE JOŠ:

Prednost su uvećali tokom treće donice tako da kasni finiš Dalasa nije bio dovoljno dobar da bi se izbegao poraz, a da nevolja bude veća povredio se i Luka Dončić.

U pobedničkom timu blistao je Kavai Lenard sa 36 poena uz devet skokova i osam asistencija, Lendri Šame je postigao 18, Ivica Zubac 15, a Markus Moris senior 14 poena.

PROČITAJTE JOŠ: Gober „zakucao“ drugu pobedu Jute nad očajnim Denverom

Kod Dalasa, Kristaps Porzingis je postigao 34 poena uz 13 skokova, a Tim hardaver i Set Kari po 22.

Luka Dončić je imao tripl dabl od 13 poena i po deset skokova i asistencija, dok je srpski reprezentativac Boban Marjanović za nešto više od devet minuta u igri postigao tri poena uz dva skoka i asistenciju.

Boston je pobednom nad Filadelfijom u četvrtfinalnoj plej-of seriji poveo sa 3-0 i došao na prag plasmana u polufinale na Istoku.

Tako će Seltiksi u nedelju imati priliku da četvrtom pobedom obezbede plasman među četiri najbolja.

Meč je bio prilično izjednačen sve vreme i odluka je pala u poslednjoj četvrtini. Meč je obeležio Kemba Voker koji je bio najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi.

Voker je završio susret sa 24 poena, osam skokova i četiri asistencije, Džejlin Braun je postigao 21, Džejson Tejtum 15, a Markus Smart poen manje.

Kod Filadelfije, Džoel Embid je bio raspoložen, postigao je 30 poena uz 13 skokova, Džoš Ričardson i Šejk Milton su postigli po 17, a Tobajas Heris 15 uz isto toliko skokova.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar