Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Igor Kokoškov, selektor reprezentacije Srbije, na konferenciji za medije po završetku meča se osvrnuo na malu minutažu MVP-ja Evrolige Vasilija Micića u meču sa Italijom kojim je Srbija nakon poraza 102:95 ostala bez mesta na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ...

Kokoškov je na početku istakao da je stvar zapravo jednostavna – bolji tim je slavio:

„Nema drame, nema izgovora da je bilo emotivno. Bolji tim je slavio. Emotivno je uvek kad igrate ili vodite reprezentaciju. Težak poraz, teško je što ne idemo u Tokio. Nismo igrali dobro, imali ritam na ovom turniru, zadesio nas je i veliki broj loših okolnosti ovog leta. Nismo bili spremni kao tim da se žrtvujemo dovoljno kako bismo otišli u Tokio, ni igrači ni ja kao trener. Nismo se takmičili, nismo igrali dovoljno dobro i nismo zaslužili da budemo na Olimpijskim igrama. Čestitam Italijanima, za koje bih voleo da su pokazali malo više klase u slavlju, ali moramo da živimo sa tim“, rekao je selektor Srbije o porazu 102:95.

Potom je dodao:

„Doneli smo samo imena, nismo igrali u skladu sa njim, a imena ne igraju košarku.“

Navijače je zanimalo šta se desilo sa Micićem i zašto je odigrao samo 14 minuta:

„Sve je bilo OK sa Vasom Micićem, prošao je sve pred meč, kompletnu pripremu, ali nije bio spreman da započne utakmicu, morao sam da stavim Aleksu Avramovića. Micić je potom imao neki medicinski problem, išao je u svlačionicu. Ne znam šta je, nisam doktor. Da je bio spreman, igrao bi više“, zaključio je Kokoškov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar