Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Velika je čast što cu nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju, o tome ni kao dete nisam sanjala, jer mi je delovalo nedostižno", izjavila je košarkašica Sonja Vasić.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na Igrama u Japanu državnu zastavu prvi put nose muški i ženski sportista, a Olimpijski komitet Srbije (OKS) potrvdio je danas da će košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović nositi srpsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igra u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ...

„Iskreno, i dalje sam malo u šoku i deluje mi nestvarno. Zvuči kao kliše, ali ovo je velika čast. O tome ni kao dete nisam sanjala, jer mi je delovalo nedostižno. Predvoditi defile naših najboljih sportista, uz Filipa, koji je legenda našeg sporta… Nadam se da ću i na otvaranju i na samim Olimpijskim igrama nastaviti da prezentujem Srbiju čistog srca i davanjem svog maksimuma“, rekla je Vasić Tanjugu.

Šampionki Evrope, najkorisnijoj igračici (MVP) i članici idealne petorke nedavno završenog Evrobasketa, Olimpijske igre biće poslednje takmičenje u karijeri.

Vasić je još u martu najavila da će se od košarke oprostiti u Japanu.

„Kada nosis zastavu, nosiš i neko breme i osećaj da onda još više treba da se daš i da zemlju predstavljaš na najbolji način. Sve što proživljavam ovog leta na svojim poslednjim nastupima za reprezentaciju, od Evropskog prvenstva, izborom za barjaktara, deluje mi nerealno… Malo me je strah da ću se u jednom trenutku probudti iz sna ili da će se desiti nešto što će narušiti sve ovo. Motiva mi sigurno ne manjka. Na EP smo videle da ova ekipa može daleko da dogura i da postiže veliki uspeh. Pokušaćemo da se konsolidujemo posle EP, pa da na OI pokušamo odbranimo bar bronzanu medalju“, zaključila je Vasić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar