Sonja Vasic Srbija vs Francuska
Sonja Vasić Srbija vs Francuska Foto:FIBA

Sonja Vasić je na evropsku titulu dodala još jedno ogromno priznanje, pošto je izabrana za najbolju igračicu Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ...

Vasić je u finalu protiv Francuske ubacila 12 poena, a put ka najboljoj igračici turnira započela je protiv Italije, kada je imala 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

Nešto slabija je bila protiv Grčke sa sedam poena za 13 minuta na parketu, uz po jedan skok i asistenciju, ali je protiv Crne Gore ponovo bila odlična, sa 12 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Najbolja igračica Srbije pružila je najbolje partije kad je bilo najpotrebnije – ubacila je 19 poena, uz devet skokova i četiri asistencije protiv Španije, potom je u polufinalu protiv Belgije brojala do 16 uz osam skokova i tri asistencije, da bi u finalnom meču na 12 poena dodala osam skokova i šest pasova za koš.

Ukupno, 43 skoka, 25 asistencija, tri ukradene lopte, 93 poena i učinak od čak 75 poena u plusu u momentima kada je ona bila na parketu za reprezentaciju Srbije.

Čini se da bolje nije moglo, pogotovo ako se uzme u obzir da je najavila završetak svoje velike karijere po okončanju Olimpijskih igara u Tokiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar