Foto: EPA/TIBOR ILLYES

Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i posle pet godina deluje mi nerealno, kaže košarkašica Srbije Sonja Vasić.

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena selektorkom Marinom Maljković, 28. juna 2015. godine postala je šampion Evrope, prvi put u svojoj istoriji, pobedom protiv Francuske 76:68.

PROČITAJTE JOŠ

„I dan-danas kada se osvrnem na taj uspeh, deluje mi nerealno šta smo mi uspele da uradimo. Tokom priprema za to prvenstvo i tokom njegovog trajanja, ni u jednom trenutku nije nam palo na pamet da je to moguće. To je trenutak u kom shvatiš da se snovi ostvaruju, ako se trudiš i zalažes“, rekla je Sonja Vasić, na čijim leđima je te godine stajalo devojačko prezime Petrović.

Sve ono što je prethodnih godina rađeno u srpskoj ženskoj košarci, krunisano je te 2015. u Budimpešti i bio je početak velikih uspeha ove selekcije.

Članica idealne petorke i druga najefikasnija igračica u finalu sa 22 poena, istakla je i po čemu pamti taj istorijski šampionat.

„Turnir pamtim po tome što smo igrale veoma promenljivo, od sjaja do očaja prvu fazu, a onda završnica. Tvrdim da nas nijedna ekipa ne bi pobedila, od četvrfinala smo bili najbolja ekipa“, kaže Sonja.

Za kraj su pale Francuskinje i stvarno su naše „kraljice“ delovale neustrašivo.

„Neverovatno lakoća u igri, možda i preterana opuštenost u tom finalu, koja je dovela do toga da ova generacija odigra svoju najbolju utakmicu. Ceo taj ciklus u Budimpešti, naše utakmice i podrška koja nam je došla iz Srbije, bili su momenti u kom smo mi osetile da su nas sve godine treniranja dovele tu. Osetile smo da ispunjavamo svoje snove“, zaključila je Vasić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar